top of page

Vabilo na izobraževalno delavnico:

Le-to smo se odločili organizirati z namenom širitve našega skupnega znanja o prehrani, predvsem taki, ki nam jo nudi narava ob določenem letnem času in uporabe njenih plodov v sezonsko obarvanih jedeh. Zdi se nam nujno, da ob razmišljanju in pogovarjanju o trajnostnem načinu prehranjevanja, to tudi udejanjamo, na inovativne ter zdravju prijazne načine. Obdobje, v katerega vstopamo, morda v naravi (vsaj na prvi pogled) ni več najbolj radodarno, zato bo toliko večji izziv in zadovoljstvo ob okusnih rezultatih.

 

KDAJ: petek, 11.10.2024, z začetkom ob 10.00

KJE: začetna točka, kjer se srečamo: Grad Jable, Loka pri Mengšu https://www.jable.si/

KOLIKO ČASA: predvidoma 4 ure

 

Kratek scenarij: dobimo se pri omenjenemu Gradu Jable pri Mengšu, kjer je parkirišče in se lahko pustijo avtomobili. Odidemo v naravo (obutev in obleka naj bosta prilagojena sprehodu po travniku in gozdu), saj je le ta v okolici radodarna. Na to se ustalimo pod kozolcem v bližini, kjer pripravimo prigrizke.

 

Delavnico bo vodila dr. Katja Rebolj, biologinja z doktoratom biokemije in molekularne biologije, v praksi pa predvsem nabiralka in radovedna raziskovalka slovenske narave ter odlična kuharica, ki deluje na slovenskem področju in v tujini https://katjarebolj.com/

OŠ Gorišnica.jpg
Dobertekslovenija (Kopiraj).jpg
Spar-logo.svg.png

Razpisna dokumentacija za
osnovne šole in enote CŠOD
2024-25

V letošnjem šolskem letu se bomo, ob že znanem poslanstvu projekta, ponovno posvečali sadežem ali »ponudbi« narave, za katere menimo, da predstavljajo neomejeni potencial priprave jedi, dodatkov in zdravja. Pestrost le-teh nima meja in so lahko atraktiven dodatek jedem (okusno in vizualno).

Ob tem se bomo posvečali boju proti zavržkom hrane ter tako odgovornemu načinu prehranjevanja, kamor v pri fazi sodi načrtovanje, sprejemanje tradicionalnih okusov, motivacija mladostnikov za okušanje zdravih jedi, seznanjanje z novimi – naravnimi okusi, v drugi fazi pa znanje o uporabi hrane, ki nam ostane, se jo lahko primerno »uskladiščiti« za pripravo jedi naslednji dan v atraktivnih, tradicionalnih in še vedno zdravih jedeh.

Razpis za osnovne šole:                                                                                                                                                                  Razpis za enote CŠOD              

bottom of page