top of page

Vabilo na kuharski dogodek!

tekmovalno – promocijskega značaja

za osnovne šole, ki sodelujejo v projektu Kuhnapato v šolskem letu 2024 – 2025

z osnovnim namenom: spodbuditi otroke k dolgoročnemu pomnjenju veščin in okusov, navdušiti slovensko javnost za pripravo tradicionalnih jedi doma, tokrat z nadgradnjo,

ki nam jo nudi Spar Slovenija:

pripravo nekaterih jedi v Sparovih kuhinjah po Sloveniji

Kje: Nakupovalni center Citypark Ljubljana, v sklopu BTC Ljubljana, pred trgovino Interspar

Kdaj: sreda, 12. marec, 2025, s pričetkom ob 9.30

 

Tema: jed na žlico, značilna za lokacijo šole, povzeta iz lokalne tradicije in letnega časa.

 

Ena skupina šteje 4 otroke. Starost otrok v okviru OŠ ni pomembna. Skupine so lahko tudi mešane.

 

Scenarij: komisija, ki jo bomo izbrali s Sparom, bo izbrala 4 jedi, ki se bodo kasneje pripravile v vseh osmih Sparovih kuhinjah.

 

Medijska pozornost: vršila se bo pred dogodkom, z namenom privabiti čim več publike, ki bo lahko okušala jedi. Ponudba vsake posamezne jedi v Sparovih kuhinjah bo prav tako zelo medijsko izpostavljena skupaj z avtorji jedi. 

 

Jedi se lahko izbere izmed že pripravljenih v šolskih kuhinjah. 

Rok za prijavo jedi z naštetimi sestavinami: sreda, 5. 2.2025.

 

Organizator dogodka je Društvo Vesela kuhinja, Ljubljana in

Podjetje Spar Slovenija d.o.o.

Projekt sofinancira Ministrstvo za zdravje

image.png
image.png
image.png
image.png
image.png
Citypark 019.JPG
OŠ Gorišnica.jpg
Dobertekslovenija (Kopiraj).jpg
Spar-logo.svg.png

Razpisna dokumentacija za
osnovne šole in enote CŠOD
2024-25

V letošnjem šolskem letu se bomo, ob že znanem poslanstvu projekta, ponovno posvečali sadežem ali »ponudbi« narave, za katere menimo, da predstavljajo neomejeni potencial priprave jedi, dodatkov in zdravja. Pestrost le-teh nima meja in so lahko atraktiven dodatek jedem (okusno in vizualno).

Ob tem se bomo posvečali boju proti zavržkom hrane ter tako odgovornemu načinu prehranjevanja, kamor v pri fazi sodi načrtovanje, sprejemanje tradicionalnih okusov, motivacija mladostnikov za okušanje zdravih jedi, seznanjanje z novimi – naravnimi okusi, v drugi fazi pa znanje o uporabi hrane, ki nam ostane, se jo lahko primerno »uskladiščiti« za pripravo jedi naslednji dan v atraktivnih, tradicionalnih in še vedno zdravih jedeh.

Razpis za osnovne šole:                                                                                                                                                                  Razpis za enote CŠOD              

bottom of page