top of page

Recepti, zbrani v knjigah

Slovenski osnovnošolci raziskujejo kulinarično dediščino

Da bi zgradili trdne temelje prihodnosti, moramo poznati lastno zgodovino, tudi na krožniku. Slovenski osnovnošolci razgrinjajo tančice lastne prehranske kulture in jedi svojih prednikov pripravljajo, kot nekoč ali po zadnjih kulinaričnih zapovedih, na način, ki privablja tudi najzahtevnejše jedce. Prisluhniti naravi, kulturi, ki je postavila temelje današnjemu razvoju in prehranjevalnemu sistemu, pomeni znati pripraviti jedi na sodoben, današnjemu slogu življenja primeren način. Vedeti kaj pojesti kdaj in zakaj ter seveda koliko.

S svojimi kuharskimi izkušnjami in velikim navdušenjem, v sodelovanju s prenekaterimi kuharskimi mojstri, so ustvarili okuse ali kreacije, ki bi si zaslužili postati gastronomski predstavniki posameznih mikroregij ali razlog za obisk domačih ali gostov iz tujine.

Slovenija se lahko ponosno postavi ob bok kulinaričnim velesilam sveta, saj ponuja široko paleto značilnih in okusnih jedi, ki jih skozi projekt obujanja prehranske kulturne dediščine oživljajo osnovnošolci.

Promocija slovenske tradicionalne kuhinje

bottom of page