Očisti ribo.....sam!!! | Najprej se prepričaj, da je riba sveža!Če je ne vloviš sam in ne prestrežeš ribiča, ko jo pravkar vleče iz vode se v ribarnici postavi z vprašanjem: |
1. Ali je sveža? | Tistega, ki ti odgovarja glej vo oči, pa vendar ni iskren, saj je že vajen odgovora: "Seveda, vsekakor!" | 2. Poglej oči! | Prodajalec ti pokaže njene prelepe oči, v katere je pravkar nalil kaplice, da ne postanejo motne. | 3. Poglej škrge! | Seveda so rdeče in sveže, saj so namazane s kremo za ohranjevanje barve. | 4. Povonjaj jo! | Ooo, kako lepo diši, kot, da je odišavljena s svežim morjem! Ja, tudi tak "parfum" obstaja... | 5. Končno jo primi v roko, če tega nisi storil že prej in si prikrajšal pot do ugotovitve o svežini... | Če je napeta, stoji skoraj vodoravno, potem je skoraj sigurno sveža, vsekakor pa užitna! |
|