Aktivnost

 

Reportaže

Reportaže

Knjige

Knjige

Ha, vrtnarim

Ha, vrtnarim

Male recepture za velike mojstre

Male recepture za velike mojstre

Nasveti vse sorte

Nasveti vse sorte

Žur

Žur

Ko krapi skačejo od veselja

S številno skupino mentorjev bodočih tekmovalnih skupin na tekmovanju v raziskovanju kulinarirične dediščine in z njo povezanih ribjih jedi, smo obiskali ribogojnico Žalec, kjer nam je njen upravitelj, veliki strokovnjak na področju ribogojstva, pojasnil vse, kar do sedaj nismo vedeli o razmnoževanju, rasti, oplojevanju, in vsem kar je povezano z delom v ribogojnici ter izdal nekaj zanimivih receptov jedi, narejenih iz sladkovodnih rib, kar smo lahko tudi poskusili. Bilo je poučno in zabavno!
V Ribogojnici Žalec si lahko vsak dan uloviš ribo, ki si jo izbereš sam. Jedi iz sladkovodnih rib dopuščajo obilo kreativnosti in postrežejo z izjemnimi okusi! Žal pa rib - tako svežih, v naših ribarnicah skoraj ni.