Kje pa piše, da na dolenjskem ne jejo rib, ne le to, vzgajajo izjemno hrano, ki bi naj bila hrana čim več nas.. in da nam je na seminarju z mentorji bodočih tekmovalnih skupin bilo še prijetneje in bolj poučno, so nam pri Pavličevih, ta-pravem družinskem podjetju, ki je lahko za vzor marsikomu, postregli z dobrotami, prav njihovimi recepti, da smo najprej odprtih, potem pa polnih ust uživali na seminarju.
Ne, ni ribja juha, čeprav bi lahko bila.. 9,7 minut kuhane ribice, ki se ti v ustih kar stopijo, potem pa se stopiš tudi sam od žlahtnega okusa in od zdravja, ki ga s temi jedmi privoščiš svojemu telesu! V palačinko zavita blitva, file postrvi, premazan z jajčnim namazom in vse skupaj kuhano, kot štrukelj. Za dimljenje smo že slišali in nekaj nas srečnežev je tudi okusilo dimljeno postrv.. videti proces v živo, se poučiti o vseh zakonitostih dimljenja in kje gre lahko narobe, kaj je tisto, kar ribi da posebno veljavo... je pa druga pesem in po vsem tem še poskusiti namaz, narejen prav iz tega mesa... vrhunsko doživetje!
|