Aktivnost

 

Reportaže

Reportaže

Knjige

Knjige

Ha, vrtnarim

Ha, vrtnarim

Male recepture za velike mojstre

Male recepture za velike mojstre

Nasveti vse sorte

Nasveti vse sorte

Žur

Žur

Oplemenitili Kulturni bazar 2016

Tradicionalni Kulturni bazar, 31.3.2016 v Cankarjevem domu, v pripravi Ministrstva za kulturo, Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, v sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter Ministrstvom za zdravje, s častnim pokroviteljem Slovenske nacionalne komisije za UNESCO in v izvršni organizaciji CD je šolarjem in šolnikom ter ostali javnosti ponudil veliko število izjemnih izobraževalnih vsebin na najaktualnejšem nivoju. 
Z osnovnošolci, vključenimi v projekt KuhnaPaTo, skupino otrok OŠ Krmelj, smo predstavili poslanstvo projekta, njegov izobraževalni pomen, cilje, ki so vpeti med teme vseh, zgoraj naštetih institucij. Veliko je bilo govora o pravljicah, saj si z njimi pomagamo motivirati najmlajše k zdravi in odgovorni izbiri. Mi smo svojo, pravljico na realnih temeljih, vzeto iz Kozjanskega parka, predstavili v obliki jedi knapov, v kombinaciji z darovi narave in kulinaričnimi zapovedmi letošnjega leta.
Vsem (ponovno) vedno bolj znan Bizeljski ajdov kolač, so kot plod adaptacije mikro regij, predstavili kot ajdov potanc, tudi koruznega so spekli in ga oplemenitili s sezonskim nadevom, fižolove kroglice z ajdovo kašo, suhimi slivami pa so bile podlaga za letos aktualno kombinacijo: jabolko in med! Številni strokovni javnosti smo ponovno predstavili raznolikost kulturno – kulinaričnega bivanja prednikov in pomen raziskovanja mikro lokacij ter z njimi povezanih vzrokov za pripravo take ali malo drugačne jedi.