Tržnica v naravi kot izjemna ideja, kot hitro vzpenjajoči se trend ali kot redka možnost stika z lokalnimi pridelovalci ter druženje ob degustaciji lokalnih dobrot in inovativnih izdelkov okoliških kmetij, možnost promocije in navezovanja stikov, pa tudi pridobivanja informacij o naravi izdelkov ali načinu pridelave. Med marjeticami ob premičnem kokošnjaku z današnjimi jajci – na ogled (in dotik) otrokom ob gostilni Krištof v Predosljah pod organizacijskim okriljem zavoda Stonoga ali gibanja Nakupujmo skupaj smo ob boku lokalnim ponudnikom hrane ali okoliškim kmetom, številnim obiskovalcem, predstavili – in ponudili hruševe krape, tudi mi. Med marjeticami ob premičnem kokošnjaku z današnjimi jajci – na ogled (in dotik) otrokom ob gostilni Krištof v Predosljah pod organizacijskim okriljem zavoda Stonoga ali gibanja Nakupujmo skupaj smo ob boku lokalnim ponudnikom hrane ali okoliškim kmetom, številnim obiskovalcem, predstavili – in ponudili hruševe krape, tudi mi. Otroci osnovne šole 16. decembra iz Mojstrane, ki so na letošnjem tekmovanju v kuharskih veščinah avtohtonih lokalnih ali regionalnih posebnosti (od na veliko srečo še živečih gospodinj iz Rateč) povzeli recept ter zakonit postopek izdelave tradicionalne avtohtone jedi, ki bi nam skoraj ušla v pozabo, so dogodek oplemenitili in obiskovalcem ponudili okusno jed ter z receptom in načinom izvedbe seznanili ponudnike sadja in krhljev, bučnih namazov, domačega jogurta, ekološkega piva, skute in seveda številne obiskovalce ali sladokusce. Zelo prijeten dogodek je za nas pomenil tudi korak naprej k spoznavanju narave ali zakonitosti lokalnih sestavin in izdelkov ekološkega značaja. |