Ko bom velik, bom Chef! Že 8. Informativa na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču je postregla širokim množicam mladostnikov, dijakov in tudi nekaterim študentom z najrazličnejšimi smermi razvoja lastne osebnosti, možnostmi nadgradnje znanja ali iskanja tega, kar me res veseli, pa morda tega še ne vem ali pa si nekaj zelo želim in me je strah, sram priznati in imam druge prepreke.. Zato smo s tremi skupinami osnovnošolcev: OŠ Vižmarje Brod, OŠ Jožeta Moškriča in OŠ spodnja Šiška ponudili uvid v delo mladega kuharja. Kljub izjemnim sposobnostim otrok, vključenih v projekt Kuhna Pa To, smo navdušili in odgnali prvoten strah številnim mladim, ki si želijo poprijeti za kuhalnice tudi v bodoče. S pripravo skutinih štrukljev s pehtranom, všenat zelja s praženim krompirjem, piščančjega raguja z rumeno in belo polento ter bučnih zavitkov s feta sirom, smo prepričali mlade in malo manj mlade, saj je dišalo daleč naokoli. Otroci so ponovno bili tarča pohval, pozitivnih kritik strokovnjakov in navdušenja obiskovalcev, ki so morda šolo že zamudili, a smo jim vlili voljo do kuharskih vragolij kar doma. |