Od torka, 3.6. do petka, 6.6.2014 so skupine zmagovalcev letošnjega tekmovanja pripravile svojo zmagovalno jed obiskovalcem Gostilne Na gradu, na Ljubljanskem gradu. Ker pri našem projektu v prvi vrsti gre za izobraževanje mladih v širšem kulinaričnem smislu, smo jim omogočili pogledati v zakulisje uspešne gostilne, doživeti gostilniški dan na drugi strani stene, se postaviti ob bok priznanim kuharjem in z njimi deliti kuharske vragolije. Ob enem si s starimi slovenskimi jedmi želimo seznaniti čim širšo javnost znotraj in zunaj meja ter jim iz prve roke podati delček kulinarične zgodovine krajev, od koder prihajajo zmagovalci letošnjega tekmovanja. Dobiček od jedi, ki so jih za vse nas pripravili otroci, bomo usmerili v kuharsko izobraževanje otrok iz socialno ogroženih ogroženih družin, jih naučili osnovnih kuharskih veščin, pokazali samostojno pot in z njimi delili kanček užitka, ki ga doživijo mladi kuharji v našem projektu. |