Zbrali smo se, da bi počastili izjemen trud vzgojiteljev, motivatorjev, ki so tudi v letošnjem letu, že 7. sezoni projekta Kuhnapato, opravili veliko delo z namenom motivacije otrok k spoštovanju lastne prehranske dediščine, zakonitosti narave - letnih časov, jemanja iz okolice in spodbujanja veščin za ohranjanje dolgoročnega zdravja.
V pivnici Union smo bili deležni predavanja Chefa Branka Podmenika (v preteklosti mentorja ene najuspešnejših skupin otrok iz Hrastnika), z izjemno kulinarično spremljavo, ki sodi v restavracije najvišjih standardov. Divje trave, krapov namaz, sveže sadje, pehtranova redukcija, skrita kranjska klobasa...z dodatki..šmorn, ki je bolj spominjal na delo Picassa, vredno (vsaj) michelinke⭐..ob degustaciji različnih okusov piva Union z namenom spodbude k nadgradnji obdelave enostavnih domačih sestavin, kreativnih pristopih kombinacije okusov, motivacije k uporabi čuta za vizualni efekt tistim, ki znanje prenašajo otrokom. Vse to se je dogajalo po ogledu "Uniona skozi čas" ali pivovarskega muzeja s proizvodnjo. |