Tokratni kulinarični nastop se je odvil včeraj, 24.4.2018, v trgovskem centru Citypark v Celju, pred trgovino Interspar. Mešana druščina otrok regij s stičiščem v savinjski prestolnici je poskrbela za pestro kulinarično dopoldne. Povzetke tradicionalnih zdravih obrokov, ki jih v okviru Nacionalnega programa Dober tek Slovenija, s sofinanciranjem Ministrstva za zdravje, pripravljajo za svoje sošolce, so tokrat ponudili Celjanom. Predstavile so se OŠ Marjana Nemca Radeče, OŠ Krmelj, OŠ Ivana Cankarja Trbovlje in 1.OŠ Celje. Dodobra opremljeni z zgodbami iz kulturnega ozadja, ki bogatijo slovenske tradicionalne znane ali malo manj znane jedi, so navdušili publiko in dokazali, da zanimanje za sodelovanje v projektu Kuhnapato še vedno narašča. Z njim seveda narašča želja po izobraževanju, raziskovanju, mreženju znanj in okusov, učenju ročnih veščin in med-vrstniškem sodelovanju. Slednje je podlaga vrednotam, ki v veliko primerih niso merljive v številkah, a po nekaterih mnenjih njihova pomembnost prekaša marsikatere številke. Učenje organizacije dela, sodelovanja z nasmehom, spoštovanja in motivacije v skupini in med njimi, vzgoja veselja do dela in skupen interes do odličnih rezultatov, so veščine, ki pomagajo k boljšim medčloveškim odnosom med generacijo mladih in posledično med vso družbo ter narekujejo korake za bolj kvaliteten jutri na vseh področjih. |