Aktivnost

 

Reportaže

Reportaže

Knjige

Knjige

Ha, vrtnarim

Ha, vrtnarim

Male recepture za velike mojstre

Male recepture za velike mojstre

Nasveti vse sorte

Nasveti vse sorte

Žur

Žur

Podelitev priznanj na MKGP - najbolj uspešnim ob DSH

V četrtek, 24.11.2017 se je na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano zgodila repriza Dneva slovenske hrane 2017. Minister Dejan Židan je v družbi državne sekretarke Tanje Strniša in predsednika Čebelarske zveze Slovenije, Boštjana Noča podelil priznanja javnim zavodom za uspešno izvedbo slovenskega praznika hrane in črpanja lokalne hrane iz svoje okolice. Prenekatere osnovne šole, ki ob enem sodelujejo v projektu Kuhnapato, tako rekoč živijo s tradicijo, zdravjem in sezono ter posledično vzgajajo mladostnike, da omenjene veščine prenašajo v svoje domove. 


Projekt Kuhnapato je s pomočjo OŠ Drska Novo mesto in OŠ dr. Bogomirja Magajne Divača v živo predstavil možnosti koriščenja ali uporabe zdrave domače, lokalno značilne in sezonske hrane v tradicionalnih jedeh in napitkih, primernih današnjim potrebam telesa.


Otroci so postregli z jabolčno pito, kjer so navadno moko zamenjali s pirino, pa proseno kašo s suhimi slivami, korenčkovo - jabolčnim, bučnim napitkom, kraško skuto in šetrajem, kot lokalno posebnostjo, šetrajevim čajem in penjenim šetrajevim medom na domačem pirino - rženem kruhu, tudi belokranjska pogača ni manjkala, za lačne:)