Aktivnost

 

Reportaže

Reportaže

Knjige

Knjige

Ha, vrtnarim

Ha, vrtnarim

Male recepture za velike mojstre

Male recepture za velike mojstre

Nasveti vse sorte

Nasveti vse sorte

Žur

Žur

Praznik slovenske hrane

...ali praznik, ki zaznamuje poslanstvo celotnega projekta, gibanja in ki aktivnost Dober tek Slovenija skupaj s projektom Kuhnapato postavlja na najvišji nivo. Ob tem pa daje izziv vsem vpletenim, da svoje aktivnosti oplemenitijo z inovativnimi idejami v dobro zdravega ali odgovornega razvoja slovenskih osnovnošolcev!
Lahko bi rekli, da so na OŠ spodnja Šiška šolsko upoštevali vse zastavljene cilje projekta in jih vpletli med različne generacije, jih povezali in animirali na starostnim skupinam razumljiv način ali otroci otrokom preko medvrstniške komunikacije in animacije dopovedali, kako pomembno je celostno razumevanje potreb in delovanja telesa.


Namreč vplesti različne starosti, prepričanja in talente, jih povezati in ustvariti motivacijske ukrepe na način: Otroci otrokom..pa ne le zdravo tradicionalno kosilo, kar je bilo zraven tradicionalnega slovenskega zajtrka, le povod.. Devetarji s prvošolci izdelujejo čebelice, 🐝🐝🐝pripravljajo igro o čebelnjaku, v sosednji učilnici se izdelujejo plakati z miselnimi vzorci o završkih hrane, v tehnični učilnici košare za sadje - iz lesa, drugi v računalniški snujejo recepte s sezonsko hrano, ..pa med fiziko in kemijo: ali veste, kakšno pretočnost ima med in kako deluje na elektrode ali katode? Naprej ali pa zelo nazaj: umirjanje z gibanjem - pozdrav soncu ali tako oboževana joga!!, da o kuhanju sploh ne govorimo!

 

Energija, ki je privedla do zdrave Martinove pojedine v duhu kolin (rdeče zelje, žitna mešanica s pečenico in kostanji)..in z okusom po nostalgiji (janeževi upognjenci s suhim sadjem), predstavitev in postrežba..kot jo zapoveduje kulinarična kultura..in Dober tek! ..tako in drugače:)