19.3.2013 so v moderno zasnovanem in tehnično dovršenem okolju velenjskega studia ali razstavno – prodajnega salona Gorenje, svoje kulinarično znanje prikazale skupine širše savinjske regije. Med deseto in dvanajsto uro je dišalo daleč naokoli. Glede na izvedbo v lanskem šolskem letu, upravičeno visoko postavljena pričakovanja izbora jedi in prikazane kvalitete kuharskih veščin, so tekmovalne skupine letos morda za nianso znižale standard prikazanega, v sicer kulinarično bogati regiji. Vsekakor pa so osnovnošolci Vojnika, Slovenskih Konjic in Mozirja dokazali, da se nam za kuharski podmladek ni bati, saj so z nasmehom in spretnostjo doprinesli korak k postavljenim ciljem projekta. V en glas so zagotovili, da jim je raziskovanje kulinaričnega področja, veščin, okusov v veselje in da s tem nikakor ne bodo prenehali!
Strokovno žirijo so sestavljali: - Sašo Zager, vodja restavracije Vile Herberstein
- Igor Stankovič, vodja kuhinje Vile Herberstein
- Mitja Trafela, ribič in predstavnik podjetja Gorenje
- Anka Peljhan, organizator
In se odločili, da v polfinale napredujejo naslednje tri skupine: - OŠ Vojnik, skupina: Vojčki, s krapovim golažem in proseno kašo s suhimi slivami
- OŠ Mozirje, skupina: Mozirski kuharji, s postrvjo v timijanovi omaki in ajdovo kašo z jurčki
- OŠ Pod Goro Slovenske Konjice, skupina: Konjiški mentolčki, s postrvjo v koruzni obleki in krompirjem z ohrovtom
Mladim kuharjem želimo uspešno pot kulinaričnega raziskovanja v naprej! |