Aktivnost

 

Reportaže

Reportaže

Knjige

Knjige

Ha, vrtnarim

Ha, vrtnarim

Male recepture za velike mojstre

Male recepture za velike mojstre

Nasveti vse sorte

Nasveti vse sorte

Žur

Žur

Savinjske kulinarične posebnosti

19.3.2013 so v moderno zasnovanem in tehnično dovršenem okolju velenjskega studia ali razstavno – prodajnega salona Gorenje, svoje kulinarično znanje prikazale skupine širše savinjske regije. 

Med deseto in dvanajsto uro je dišalo daleč naokoli. Glede na izvedbo v lanskem šolskem letu, upravičeno visoko postavljena pričakovanja izbora jedi in prikazane kvalitete kuharskih veščin, so tekmovalne skupine letos morda za nianso znižale standard prikazanega, v sicer kulinarično bogati regiji. Vsekakor pa so osnovnošolci Vojnika, Slovenskih Konjic in Mozirja dokazali, da se nam za kuharski podmladek ni bati, saj so z nasmehom in spretnostjo doprinesli korak k postavljenim ciljem projekta. V en glas so zagotovili, da jim je raziskovanje kulinaričnega področja, veščin, okusov v veselje in da s tem nikakor ne bodo prenehali!

Strokovno žirijo so sestavljali:

  • Sašo Zager, vodja restavracije Vile Herberstein
  • Igor Stankovič, vodja kuhinje Vile Herberstein
  • Mitja Trafela, ribič in predstavnik podjetja Gorenje
  • Anka Peljhan, organizator

In se odločili, da v polfinale napredujejo naslednje tri skupine:

 

  • OŠ Vojnik, skupina: Vojčki, s krapovim golažem in proseno kašo s suhimi slivami
  • OŠ Mozirje, skupina: Mozirski kuharji, s postrvjo v timijanovi omaki in ajdovo kašo z jurčki
  • OŠ Pod Goro Slovenske Konjice, skupina: Konjiški mentolčki, s postrvjo v koruzni obleki in krompirjem z ohrovtom

Mladim kuharjem želimo uspešno pot kulinaričnega raziskovanja v naprej!