Nekateri z velikimi očmi, drugi z odprtimi usti, se je preko 50 otrok ali 7 skupin osnovnošolcev koroške in savinjske regije, danes, 19.3.2012 podalo v Razstavno prodajni salon Gorenja v Velenju, oboroženi s kuharskimi pripomočki, posameznimi domačimi sestavinami in šopki zvončkov, ki so krasili njihove mize. Zlili so se z okoljem in se profesionalno lotili ustvarjanja prečudovitih okusov jedi na žlico, zapletenih postopkov zavijanja testa, ki so ga narekovale nekatere sladice in kreiranja obloženih kruhkov, kjer jim je domišljija omogočila osupniti poglede obiskovalcev, navijačev in žirije. Izjemno pripravljeni, željni predstaviti jedi svojega kotička dežele, opremljeni z znanjem in profesionalizmom, ki ga je danes spodbujalo tudi okolje, so nam zakuhali prave težave! Napredovanja so si dejansko zaslužili vsi, vendar se je žal bilo treba odločiti in nasloniti na nianse, ki so opredelile 3 skupine in jim ponudile možnost nastopa v finalu. Napredovale so skupine: •Mozirski štrukeljci, OŠ Mozirje, z Oženjeno juho in Skutinimi cmoki v čežani •Pohorski kohi, OŠ Šmartno pri Slovenj Gradcu z Bučno župo in Kvočevimi nudli •Celjske kuhle, 1. OŠ Celje z Kislo juho in Boljšim (prazničnim) kruhom
|