Kar 16 skupin v dveh etapah se je 8.3. v Termah Ptuj, Grand Hotelu Primus, pomerilo v kuhanju lokalnih podravskih jedi. Pod strogim in natančnim očesom vodje žirije, g. Urošem Mencingerjem, dolgoletnim kulinaričnim kritikom Nedela in odgovornim za istoimenski del EPK, smo prav težko izbrali tiste, ki se bodo pomerili v finalu. Za nas so zmagovalci bili vsi, saj so z neopisljivim angažmajem v smeri predstavitve lastnih lokalnih posebnosti, elementi zgodovinskih običajev, folklore iz šole Sladki Vrh in znanjem o jedeh, uporabi sestavin in rokovanjem s kuharskimi in ostalimi pripomočki ponovno prekosili vsa naša pričakovanja! Tako so napredovali: •Kuharjevi kuharji, OŠ Prežihov Voranc iz Maribora z Pohorskim loncem in pečenimi štruklji •Pohorski lisjaki, OŠ Slave Klavore iz Maribora s Pohorskim piskrom in Pohorsko omleto •Miki Piške, OŠ Breg z Ptuja s Piščančjim ragujem in Ajdovo pogačo
Čestitamo in se zahvaljujemo vsem osnovnošolcem in njihovim mentorjem!
|