Aktivnost

 

Reportaže

Reportaže

Knjige

Knjige

Ha, vrtnarim

Ha, vrtnarim

Male recepture za velike mojstre

Male recepture za velike mojstre

Nasveti vse sorte

Nasveti vse sorte

Žur

Žur

Številne skupine in še več lokalnih dobrot!

Kar 16 skupin v dveh etapah se je 8.3. v Termah Ptuj, Grand Hotelu Primus, pomerilo v kuhanju lokalnih podravskih jedi. Pod strogim in natančnim očesom vodje žirije, g. Urošem Mencingerjem, dolgoletnim kulinaričnim kritikom Nedela in odgovornim za istoimenski del EPK, smo prav težko izbrali tiste, ki se bodo pomerili v finalu.

Za nas so zmagovalci bili vsi, saj so z neopisljivim angažmajem v smeri predstavitve lastnih lokalnih posebnosti, elementi zgodovinskih običajev, folklore iz šole Sladki Vrh in znanjem o jedeh, uporabi sestavin in rokovanjem s kuharskimi in ostalimi pripomočki ponovno prekosili vsa naša pričakovanja!
Tako so napredovali:


•Kuharjevi kuharji, OŠ Prežihov Voranc iz Maribora z Pohorskim loncem in pečenimi štruklji
•Pohorski lisjaki, OŠ Slave Klavore iz Maribora s Pohorskim piskrom in Pohorsko omleto
•Miki Piške, OŠ Breg z Ptuja s Piščančjim ragujem in Ajdovo pogačo


Čestitamo in se zahvaljujemo vsem osnovnošolcem in njihovim mentorjem!