Aktivnost

 

Reportaže

Reportaže

Knjige

Knjige

Ha, vrtnarim

Ha, vrtnarim

Male recepture za velike mojstre

Male recepture za velike mojstre

Nasveti vse sorte

Nasveti vse sorte

Žur

Žur

S tresočimi rokami pred komisijo..

21.3.2012 je za osnovnošolce Osrednje slovenske regije, ki je združevala šole od Grosuplja do Lukovice in seveda Ljubljane z obronki, bil dan »D«, na katerega so se z mentorji pripravljali že dolgo..

 

In tresle so se roke, nastradalo je nekaj prstkov, saj smo gostili vrhunsko strokovno žirijo, ki so jo sestavljali g. Janez Bratovž, Restavracija JB, ga. Mojca Blatnik, Zavod za turizem Ljubljana, g. Branko Koren, direktor gostinstva podjetja Slorest, ki je bil ob enem naš gostitelj in organizator tekmovanja.
Morda je na prvi pogled lažje izluščiti jedi obronkov dežele ali kulinarično tipičnih pokrajin, vendar pa so nas osnovnošolci ponovno presenetili. Predstavili so nekaj tipičnih slovenskih jedi, kot so npr.: Piščančja obara, Ričet, Gobova juha ali Zeljna juha po babičinem receptu do Pečenih ali Kuhanih štrukljev in ponosnega Jabolčnega in Sirovega štrudla, vendar vse to z vrhunsko dodelanimi postopki, odmerjenimi sestavinami in vrhunsko dekoracijo. Bili smo priča izjemnim kreativnim dekoracijam kruhkov, vseh oblik, sestav in okusov! Žirija je z nasmeškom in zadovoljstvom okušala jedi in s težavo določila napredujoče skupine, ki so:


•Trnovčki, OŠ Trnovo z Babičino zeljno juho in Jabolčnim ter Skutinim štrudlom
•Čebelice, OŠ Janka Kersnika Brdo z Gobovo juho in Pečenimi jabolki
•Superbabice, OŠ Sostro s Šaro in Pečeno kašo s slivami

Čestitke vsem!