Bled, 16.3., Restavracija Panorama Grand Hotela Toplice, v znamenju vihtenja kuhalnic, 9 skupin osnovnošolcev Gorenjske, vonjev po Ripčevi župi ali ajdovih žgancih in zelo pogumno: skupina otrok v epicenter ustvarjanja kremnih rezin pod nos glavni odgovorni slaščičarki, ki je med drugim bila tudi v komisiji! Da, preživeli so in se plasirali v finale! Važen je pogum, ki so ga pokazali tretješolci z Jesenic, volja po učenju kuharskih veščin in ponovno - smo na dan postavili kup slovenskih dobrot, ki v veliki večini zaobidejo naše domove... Škoda,…! Od prvega do zadnjega krožnika jedi na žlico, sladic in izjemno pestro obloženih kruhkov, je bilo vredno okusiti! Napredovale so skupine: •Smrkete, OŠ Franca S. Finžgarja Lesce, s krompirjevo juho in pečenimi jabolki •Prešernove Francke, OŠ Franceta Prešerna Kranj, s krompirjevo juho z ajdovo kašo in kremnimi rezinami •Šefla, OŠ Toneta Čufarja Jesenice, s telečjo obaro in ajdovimi žganci ter pražencem iz suhih žemelj
|