Kaj pa sedaj!?! Vrhunski kulinarični dogodek v Šmarjeških Toplicah, skupine Terme Krka, včeraj, 12.3.2012, katerega glavni ali pa edini akterji so otroci dolenjskih osnovnih šol, je postregel z dejstvi, da slovenske jedi lahko samozavestno stojijo v družbi katerekoli vrhunske svetovne kulinarike in da okusi, končni videz in znanje o lastni kulinariki kuharjev – osnovnošolcev, lahko dela konkurenco kateremukoli vrhunskemu šolanemu kuharju. Da, žirija se je držala za glavo zaradi obžalovanja in obupa, ker so si napredovanja zaslužili skoraj vsi. Odločujoči so bili detajli na koncu: gostota in začinjenost jedi na žlico, mehkoba, oz. pravilna prožnost sladic, da o domišljiji in kot posledici: končnemu videzu obloženih kruhkov, sploh ne govorimo. Tako so napredovali: •Koprivničani, OŠ Koprivnica s Korejevcem in Kruhovo potico •Kuharski asi, OŠ Škocjan, z Jabčnikom in Ajdovim trijedom •Vrteče kuhalnice, OŠ Škocjan s Podgursko pristavljenko in Gorjanskim potečkom
Čestitamo in se zahvaljujemo vsem osnovnošolcem in njihovim mentorjem!
|