Aktivnost

 

Reportaže

Reportaže

Knjige

Knjige

Ha, vrtnarim

Ha, vrtnarim

Male recepture za velike mojstre

Male recepture za velike mojstre

Nasveti vse sorte

Nasveti vse sorte

Žur

Žur

Novice
TEDEN EVROPE - okrogla miza: Zaščiteni proizvodi
7. maj
V četrtek, 7. maja ob 11. uri se je v atriju ZRC SAZU odvila okrogla miza pod taktirko Urada Vlade RS za komuniciranje in s sodelovanjem Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, na temo: Zaščiteni proizvodi, koz (izvozna) priložnost Slovenije. O temi: katere izdelke bi v Sloveniji morali še zaščititi, kako se zaščiteni znajdejo na evropskem ...
Osnovnošolci projekta Kuhna pa to navdušili v Washingtonu!
5. maj
Navdušenje je bilo (in je še vedno) obojestransko! Projekt obujanja slovenske prehranske kulturne dediščine z blagovno znamko Kuhna pa to, katerega osrednji del so tekmovanja v pripravi avtohtonih lokalnih ali regionalnih posebnosti, smo predstavili v ZDA, konkretno v »svetovni prestolnici« Washingtonu, kar si štejemo v izjemno ...
Veličasten, strokoven in z lepo energijo napoljnjen finale!
15. apr
Z velikimi črkami, z veliko zahvalo in iskrenim spoštovanjem do vseh akterjev, ki nam pomagate ustvarjati, se bo zapisal dan 15.4.2015, ali vrhunec celoletnega projekta obujanja slovenske prehranske kulturne dediščine, na ravni slovenskih osnovnih šol, ki se je zgodil na Dvoru Jezeršek, 15.4.2015, veliki – veličasten finale! Morda imamo ...
Podgorski žlinkrofi na kulutrnem bazarju
18. mar
18.3.2015 se je na Kulturnem bazarju, pod naslovom Prehrana in kultura in v okviru promocije lokalne hrane Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, predstavila skupina tekmovalcev projekta obujanja kulinarične dediščine Kuhna pa to, z OŠ Toma Brejca Kamnik, pod vodstvom mentorice Urške Dolgan, ki so z žlinkrofi s kajžerco in trničem uprizorili ...
4. epizoda projekta ali tekmovanja v obujanju kulinarične dediščine
4. mar
Kot uvod na prvo regijsko tekmovanje, smo organizirali tiskovno konferenco, 3.3.2015 ob 9.50 uri na gradu Tabor Laško, v restavraciji Pavus, s pojasnili o novostih in nadgradnjah projekta: Tekmovanje v kuharskih veščinah avtohtonih lokalnih ali regionalnih posebnosti, kjer so nujnost izobraževanja mladostnikov in koriščenja lokalne hrane na različnih ...

Zanimivosti

POZIV K SODELOVANJU

Na voljo je dokumentacija za šolsko leto 2023 - 2024

Sledimo trajnostnemu razvoju!

Preberi več
Poziv 23-24

Kuhnapato se predstavi ob robu Svetovnega prehranskega foruma (World Food Forum – WFF) v Rimu, na sedežu OZN - FAO, 19.10.2022. Tokratna tema: “Zdravo Prehranjevanje. Zdrav planet”.  

Preberi več
WFF

Kreativni tudi v domači kuhinji 

#KuhajDoma

Preberi več

Tasty Slovenian Heritage - new collection of historical recipes revived by Slovenian Primary School Kids

Preberi več
Grandmas Kitchen collection