Aktivnost

 

Reportaže

Reportaže

Knjige

Knjige

Ha, vrtnarim

Ha, vrtnarim

Male recepture za velike mojstre

Male recepture za velike mojstre

Nasveti vse sorte

Nasveti vse sorte

Žur

Žur

Novice
Osnovnošolci projekta Kuhna pa to navdušili v Washingtonu!
5. maj
Navdušenje je bilo (in je še vedno) obojestransko! Projekt obujanja slovenske prehranske kulturne dediščine z blagovno znamko Kuhna pa to, katerega osrednji del so tekmovanja v pripravi avtohtonih lokalnih ali regionalnih posebnosti, smo predstavili v ZDA, konkretno v »svetovni prestolnici« Washingtonu, kar si štejemo v izjemno ...
Veličasten, strokoven in z lepo energijo napoljnjen finale!
15. apr
Z velikimi črkami, z veliko zahvalo in iskrenim spoštovanjem do vseh akterjev, ki nam pomagate ustvarjati, se bo zapisal dan 15.4.2015, ali vrhunec celoletnega projekta obujanja slovenske prehranske kulturne dediščine, na ravni slovenskih osnovnih šol, ki se je zgodil na Dvoru Jezeršek, 15.4.2015, veliki – veličasten finale! Morda imamo ...
Podgorski žlinkrofi na kulutrnem bazarju
18. mar
18.3.2015 se je na Kulturnem bazarju, pod naslovom Prehrana in kultura in v okviru promocije lokalne hrane Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, predstavila skupina tekmovalcev projekta obujanja kulinarične dediščine Kuhna pa to, z OŠ Toma Brejca Kamnik, pod vodstvom mentorice Urške Dolgan, ki so z žlinkrofi s kajžerco in trničem uprizorili ...
4. epizoda projekta ali tekmovanja v obujanju kulinarične dediščine
4. mar
Kot uvod na prvo regijsko tekmovanje, smo organizirali tiskovno konferenco, 3.3.2015 ob 9.50 uri na gradu Tabor Laško, v restavraciji Pavus, s pojasnili o novostih in nadgradnjah projekta: Tekmovanje v kuharskih veščinah avtohtonih lokalnih ali regionalnih posebnosti, kjer so nujnost izobraževanja mladostnikov in koriščenja lokalne hrane na različnih ...

Zanimivosti

Če želite okusiti katero izmed zdravih dobrot slovenske kulinarične tradicije, izpod prstov osnovnošolcev, vabljeni v naslednje nakupovalne centre pred trgovine Interspar od 10.00 do 12.00:

12.4. v BTC Murska Sobota

13.4. v Supernovo Novo mesto

19.4. v Citypark Ljubljana

21.4. v Supernovo Nova Gorica

Kuhnapato se predstavi ob robu Svetovnega prehranskega foruma (World Food Forum – WFF) v Rimu, na sedežu OZN - FAO, 19.10.2022. Tokratna tema: “Zdravo Prehranjevanje. Zdrav planet”.  

Preberi več
WFF

POZIV K SODELOVANJU

Na voljo je dokumentacija za šolsko leto 2022 - 2023

Kuhajte z nami!

Preberi več
Poziv 22-23

Skupaj v "kuhinji" že šesto leto!!

Preberi več

Kreativni tudi v domači kuhinji 

#KuhajDoma

Preberi več

Projekt Kuhnapato je ponovno navdih za nastanek že druge izdaje Pripojedk pod okriljem Založbe Pivec. Prepletanje slovenskih narodnih pripovedi v povezavi s hrano vabi k branju in vihtenju kuhalnic.

Preberi več
Pripojedke