Aktivnost

 

Reportaže

Reportaže

Knjige

Knjige

Ha, vrtnarim

Ha, vrtnarim

Male recepture za velike mojstre

Male recepture za velike mojstre

Nasveti vse sorte

Nasveti vse sorte

Žur

Žur

Novice
Nagrajenci tekmovanja na Podvinski tržnici
6. jun
Ob hiši, kjer je pred časom še bila štala in se imenuje Vila Podvin , kjer iz lokalnih sestavin okoliških kmetij in malih pridelovalcev nastajajo jedi po zadnjih kulinaričnih trendih mojstra Uroša Štefelina, se je v soboto, 6.6.2015 dopoldan odvila junijska Podvinska tržnica, kot je to v navadi vsako prvo soboto v mesecu. Tokrat so jo obogatile ...
Na lokalni tržnici ob Gostilni Krištof
28. maj
Tržnica v naravi kot izjemna ideja, kot hitro vzpenjajoči se trend ali kot redka možnost stika z lokalnimi pridelovalci ter druženje ob degustaciji lokalnih dobrot in inovativnih izdelkov okoliških kmetij, možnost promocije in navezovanja stikov, pa tudi pridobivanja informacij o naravi izdelkov ali načinu pridelave. Med marjeticami ob premičnem ...
TEDEN EVROPE - okrogla miza: Zaščiteni proizvodi
7. maj
V četrtek, 7. maja ob 11. uri se je v atriju ZRC SAZU odvila okrogla miza pod taktirko Urada Vlade RS za komuniciranje in s sodelovanjem Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, na temo: Zaščiteni proizvodi, koz (izvozna) priložnost Slovenije. O temi: katere izdelke bi v Sloveniji morali še zaščititi, kako se zaščiteni znajdejo na evropskem ...
Osnovnošolci projekta Kuhna pa to navdušili v Washingtonu!
5. maj
Navdušenje je bilo (in je še vedno) obojestransko! Projekt obujanja slovenske prehranske kulturne dediščine z blagovno znamko Kuhna pa to, katerega osrednji del so tekmovanja v pripravi avtohtonih lokalnih ali regionalnih posebnosti, smo predstavili v ZDA, konkretno v »svetovni prestolnici« Washingtonu, kar si štejemo v izjemno ...
Veličasten, strokoven in z lepo energijo napoljnjen finale!
15. apr
Z velikimi črkami, z veliko zahvalo in iskrenim spoštovanjem do vseh akterjev, ki nam pomagate ustvarjati, se bo zapisal dan 15.4.2015, ali vrhunec celoletnega projekta obujanja slovenske prehranske kulturne dediščine, na ravni slovenskih osnovnih šol, ki se je zgodil na Dvoru Jezeršek, 15.4.2015, veliki – veličasten finale! Morda imamo ...

Zanimivosti

Tradicija, ki jo že šesto leto obujamo tudi s pomočjo Ministrstva za zdravje ter podjetja Spar Slovenija, osnovnošolcem nudi nastop pred javnostjo, da bi pokazali to, kar so se med letom naučili v šolskih kuhinjah.

Torek, 5.4.2022 v nakupovalnem centru Supernova Ptuj

Četrtek, 7.4.2022 v nakupovalnem centru Supernova Kranj

Torek, 12.4.2022 v nakupovalnem centru BTC Murska Sobota

Četrtek, 14.4.2022 v nakupovalnem centru Citypark Ljubljana

Petek, 15.4.2022 v nakupovalnem centru Supernova Nova Gorica

Torek, 19.4.2022 v nakupovalnem centru City center Celje

Četrtek, 21.4.2022 in petek, 22.4.2022 v nakupovalnem centru Supernova Novo mesto.

Projekt Kuhnapato je ponovno navdih za nastanek že druge izdaje Pripojedk pod okriljem Založbe Pivec. Prepletanje slovenskih narodnih pripovedi v povezavi s hrano vabi k branju in vihtenju kuhalnic.

Preberi več
Pripojedke

Skupaj v "kuhinji" že četrto leto!!

Preberi več

Kreativni tudi v domači kuhinji 

#KuhajDoma

Preberi več