Aktivnost

 

Reportaže

Reportaže

Knjige

Knjige

Ha, vrtnarim

Ha, vrtnarim

Male recepture za velike mojstre

Male recepture za velike mojstre

Nasveti vse sorte

Nasveti vse sorte

Žur

Žur

Novice
Izobraževanje v Hiši kulinarike Jezeršek
20. nov
19.11.2015 smo s skupino 40 mentorjev bodočih tekmovalnih skupin projekta Kuhna Pa To, prisluhnili prof. dr. Janezu Bogataju, priznanem slovenskem etnologu z mednarodnimi izkušnjami ter Ani Šušteršič, direktorici kreative v Hiši kulinarike Jezeršek, kjer se je ob najštevilčnejši kulinarični – družinski zasedbi rodila ideja o gibanju Gostilna ...
Izobraževanje mentorjev na posestvu Istenič
6. nov
5.11.2015 smo z nekaterimi mentorji bodočih tekmovalnih skupin in nekaj tekmovalci – kuharčki na posestvu Istenič dodobra spoznali način pridelave penečih vin. Prisluhnili smo Mihi Isteniču, ki pod okriljem družinskega podjetja Penine Istenič, kjer je zgodbo o penečih vinih z velikim entuziazmom pričel oče Janez, prideluje najkvalitetnejša ...
Izšla je nova knjiga!
27. okt
Slovenski osnovnošolci so stopili tja, kamor ne zaide noga strokovnjakov: v kuhinje svojih babic in prababic, morda pokukali tudi k sosedom. Z neprecenljivo medgeneracijsko komunikacijo so med nas že četrtič postavili preko 150 receptov, ki so v času naših prednikov zaznamovali del kulturnega bivanja prebivalcev posamezne regije, mesta ali vasi. ...
V Gorenjki doživeli čokoladno cesto!
19. sep
Kot, da bi prišli v obljubljeno deželo! Sprehod med stroji, ki dišijo po čokoladi, iz katerih se kadi čokoladni prah, kjer se namesto olja pretaka kakavova masa do obložene mize, kjer pa so (brez besed) številne otroške oči povedale vse: »še en kos prosim«. S preko 110 osnovnošolci in njihovimi učitelji, vključenimi v projekt ...
Lokalne jedi predstavili na sejmu Agra 2015
26. avg
V sredo, 26.8.2015 je bil prireditveni del razstavnega prostora Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano na mednarodnem kmetijsko – živilskem sejmu Agra 2015, rezerviran za dve skupini osnovnošolcev, vključeni v projekt Kuhna pa to. Z namenom spodbude koriščenja lokalne hrane, sestavin, vzetih iz lastne okolice in priprave le-teh ...
RTV Slo - Studio Maribor

Zanimivosti

POZIV K SODELOVANJU

Na voljo je dokumentacija za šolsko leto 2023 - 2024

Sledimo trajnostnemu razvoju!

Preberi več
Poziv 23-24

Kuhnapato se predstavi ob robu Svetovnega prehranskega foruma (World Food Forum – WFF) v Rimu, na sedežu OZN - FAO, 19.10.2022. Tokratna tema: “Zdravo Prehranjevanje. Zdrav planet”.  

Preberi več
WFF

Kreativni tudi v domači kuhinji 

#KuhajDoma

Preberi več

Tasty Slovenian Heritage - new collection of historical recipes revived by Slovenian Primary School Kids

Preberi več
Grandmas Kitchen collection