Aktivnost

 

Reportaže

Reportaže

Knjige

Knjige

Ha, vrtnarim

Ha, vrtnarim

Male recepture za velike mojstre

Male recepture za velike mojstre

Nasveti vse sorte

Nasveti vse sorte

Žur

Žur

Novice
Tradicija z okusom po medu
21. maj
Svečano, veličastno, pred več kot 5000 obiskovalci obeležitve prvega Svetovnega dne čebel, 20. maja v Breznici na Gorenjskem, je cvet skupin osnovnošolcev Slovenije, sklenil sedmo epizodo projekta Kuhnapato, ki je v letošnjem letu deloval s sofinanciranjem Ministrstva za zdravje, v okviru Nacionalnega programa o prehrani in telesni dejavnosti za zdravje ...
Sklepno regijsko dejanje po dolenjsko!
11. maj
Zadnji regijski nastop osnovnošolcev, vključenih v projekt Kuhnapato, je potrdil, da iz leta v leto narašča želja po raziskovanju lastne kulinarične okolice, da zdrav način prehranjevanja postaja samoumeven, da nadgrajujemo spretnosti in veščine mladostnikov in da z med-vrstniškimi spodbudami ali motivacijo spreminjamo zavedanje tako rekoč celotne ...
Okusno na Primorskem
10. maj
Da so mojsri, ki bi se lahko kosali s priznanimi kuharji, da imajo poseben odnos do hrane, tiste iz njihove neposredne okolice, čut za prisluh naravi in dobrotam, ki jih ponuja ta hip, da so esteti in pripravijo krožnike po zadnjih svetovnih trendih, ob tem pa sproščeno kramljajo z obiskovalci, strežejo in pripovedujejo o kulturnem ozadju posamezne, ...
Migracije na krožniku
25. apr
Tokratni kulinarični nastop se je odvil včeraj, 24.4.2018, v trgovskem centru Citypark v Celju, pred trgovino Interspar. Mešana druščina otrok regij s stičiščem v savinjski prestolnici je poskrbela za pestro kulinarično dopoldne. Povzetke tradicionalnih zdravih obrokov, ki jih v okviru Nacionalnega programa Dober tek Slovenija, s sofinanciranjem Ministrstva ...
Številna zadovoljna publika na Ptuju
21. apr
Seveda je za vzgojo osnovnošolcev o povezovanju znanj, sprejemanju zdrave sezonske hrane, ki izvira iz lastne dediščine, krepitvi veselja do dela in ročnih veščin, treba poduzeti raznolike ukrepe iz naslova posrednih motivacijskih prijemov. Višja je stopnja odgovornosti in pomembnosti njihovega dela, višje je zadovoljstvo in dalj časa bodo znanje ohranjali, ...

Zanimivosti

Tasty Slovenian Heritage - new collection of historical recipes revived by Slovenian Primary School Kids

Preberi več
Grandmas Kitchen collection

Kuhnapato project among the top 10 Best Practices in Europe

Preberi več

Slovenia as the first State becomes European Region of Gastronomy 2021. The KuhnaPaTo project, in cooperation with the Ministry of Health, is part of a strategy for encouraging young people to the healthy and sustainable lifestyle.

Preberi več

RAZPIS ZA OŠ IN CŠOD

Na voljo je razpisna dokumentacija za šolsko leto 2018 - 2019..

Preberi več
razpis tzs kuhnapato

Učinki projekta skozi pripoved osnovnošolca

Preberi več