Aktivnost

 

Reportaže

Reportaže

Knjige

Knjige

Ha, vrtnarim

Ha, vrtnarim

Male recepture za velike mojstre

Male recepture za velike mojstre

Nasveti vse sorte

Nasveti vse sorte

Žur

Žur

Novice
Kuhajmo joto, njene sestre in sestrične...
1. nov
Eno izmed znanih zgodovinskih dejstev govori, da so jedi iz kislega zelja in repe boljše, če se kuhajo v velikih loncih. Na žalost pa je v lanskem šolskem letu večina javnih kuhinj (z velikimi lonci) bila zaprta. Posledično se je v shrambah kmetov nakopičilo omenjenih sestavin. Torej, da nič ne bi šlo v nič, za kar se borimo že vsa leta delovanja ...
Že 10. zbirka receptov!
22. okt
Za nami je jubilejno, deseto leto obstoja, predvsem pa raziskovanja lastne kulturno-prehranske dediščine. Na tisoče slovenskih osnovnošolcev je pripomoglo k temu, da danes ne rabimo več govoriti o »izumiranju« lokalno značilnih, tradicionalnih jedi. Z njimi se ponašamo med mladimi jedci, pred slovensko strokovno in splošno javnostjo ...
Že kuhamo! Joto!
20. sep
Kot vsako leto, smo se tudi letos odločili malce »zasoliti« vsebino našega dela in na pobudo Ministrstva za zdravje podajamo izziv, ki nam bo vsem malce razburkal domišljijo in popestril novembrsko kosilo. V Tednu slovenske hrane bo Slovenija dišala po joti! In ker vaja dela mojstra, so jo pripravili že tam, kjer je doma zeljna ...
Razpis za pristop k projektu za šolsko leto 21-22
8. sep
Vabimo vse osnovne šole, tudi v okviru gostovanj na CŠOD, vrtce in srednje šole k projektu obujanja prehranske dediščine, učenja novih ročnih veščin v kuhinji in okoli nje, k spoznavanju in kreiranju jedi naših prednikov v sodobnih preoblekah, primernih današnjim potrebam telesa, uporabi sezonskih sestavin iz okolice, ki nam jih ponuja narava ali jih ...
Kot v izvrstni dolenjski gostilni!
23. jun
Zamislite si sanjsko gostilno, z okusi po kulinarično bogatem jugo-vzhodnem delu Slovenije, z jedmi točno po vašem okusu, a jih do zdaj še niste imeli priložnosti najti (in jih najverjetneje še nekaj časa ne boste). No, tokrat, 23.6. je bilo sanjsko v NC Supernova Qlandia Novo mesto, pred trgovino Interspar, kjer so otroci razvajali kar zelo velike ...

Zanimivosti

Če želite okusiti katero izmed zdravih dobrot slovenske kulinarične tradicije, izpod prstov osnovnošolcev, vabljeni v naslednje nakupovalne centre pred trgovine Interspar od 10.00 do 12.00:

12.4. v BTC Murska Sobota

13.4. v Supernovo Novo mesto

19.4. v Citypark Ljubljana

21.4. v Supernovo Nova Gorica

Kuhnapato se predstavi ob robu Svetovnega prehranskega foruma (World Food Forum – WFF) v Rimu, na sedežu OZN - FAO, 19.10.2022. Tokratna tema: “Zdravo Prehranjevanje. Zdrav planet”.  

Preberi več
WFF

POZIV K SODELOVANJU

Na voljo je dokumentacija za šolsko leto 2022 - 2023

Kuhajte z nami!

Preberi več
Poziv 22-23

Skupaj v "kuhinji" že šesto leto!!

Preberi več

Kreativni tudi v domači kuhinji 

#KuhajDoma

Preberi več

Projekt Kuhnapato je ponovno navdih za nastanek že druge izdaje Pripojedk pod okriljem Založbe Pivec. Prepletanje slovenskih narodnih pripovedi v povezavi s hrano vabi k branju in vihtenju kuhalnic.

Preberi več
Pripojedke