Aktivnost

 

Reportaže

Reportaže

Knjige

Knjige

Ha, vrtnarim

Ha, vrtnarim

Male recepture za velike mojstre

Male recepture za velike mojstre

Nasveti vse sorte

Nasveti vse sorte

Žur

Žur

Novice
Dan slovenske hrane!
19. nov
V zraku diši po kislem zelju...in repi! Slovenski osnovnošolci že ves november, ki ga seveda še ni konec, kuhajo jedi iz – za nas – tako tradicionalnih sestavin, ki ob tem, da ponovno ne bi ostale v shrambah kmetij, zagotavljajo zdravje in posledično dobro počutje nas, srčno upamo pa, da tudi vas. Po zajtrku, za katerega bi lahko ...
Kuhajmo joto, njene sestre in sestrične...
1. nov
Eno izmed znanih zgodovinskih dejstev govori, da so jedi iz kislega zelja in repe boljše, če se kuhajo v velikih loncih. Na žalost pa je v lanskem šolskem letu večina javnih kuhinj (z velikimi lonci) bila zaprta. Posledično se je v shrambah kmetov nakopičilo omenjenih sestavin. Torej, da nič ne bi šlo v nič, za kar se borimo že vsa leta delovanja ...
Že 10. zbirka receptov!
22. okt
Za nami je jubilejno, deseto leto obstoja, predvsem pa raziskovanja lastne kulturno-prehranske dediščine. Na tisoče slovenskih osnovnošolcev je pripomoglo k temu, da danes ne rabimo več govoriti o »izumiranju« lokalno značilnih, tradicionalnih jedi. Z njimi se ponašamo med mladimi jedci, pred slovensko strokovno in splošno javnostjo ...
Že kuhamo! Joto!
20. sep
Kot vsako leto, smo se tudi letos odločili malce »zasoliti« vsebino našega dela in na pobudo Ministrstva za zdravje podajamo izziv, ki nam bo vsem malce razburkal domišljijo in popestril novembrsko kosilo. V Tednu slovenske hrane bo Slovenija dišala po joti! In ker vaja dela mojstra, so jo pripravili že tam, kjer je doma zeljna ...
Razpis za pristop k projektu za šolsko leto 21-22
8. sep
Vabimo vse osnovne šole, tudi v okviru gostovanj na CŠOD, vrtce in srednje šole k projektu obujanja prehranske dediščine, učenja novih ročnih veščin v kuhinji in okoli nje, k spoznavanju in kreiranju jedi naših prednikov v sodobnih preoblekah, primernih današnjim potrebam telesa, uporabi sezonskih sestavin iz okolice, ki nam jih ponuja narava ali jih ...

Zanimivosti

About Cooking Kids Program on Slovenia.si

Preberi več
Slovenia.si

Kuhnapato se predstavi ob robu Svetovnega prehranskega foruma (World Food Forum – WFF) v Rimu, na sedežu OZN - FAO, 19.10.2022. Tokratna tema: “Zdravo Prehranjevanje. Zdrav planet”.  

Preberi več
WFF

Tasty Slovenian Heritage - new collection of historical recipes revived by Slovenian Primary School Kids

Preberi več
Grandmas Kitchen collection

POZIV K SODELOVANJU

Na voljo je dokumentacija za šolsko leto 2023 - 2024

Sledimo trajnostnemu razvoju!

Preberi več
Poziv 23-24

Ambasada Republike Slovenije v Washingtonu obeležuje 25 let samostojnosti s predstavitvijo izbranih dosežkov, presežkov in naravnih lepot naše dežele. S tem namenom pripravljen letak, kot priloga The Washington Times, poslan šolam in učiteljem širom ZDA in Kanade ter Nacionalnim institutom za izobraževanje, med peščico vrhuncev vključuje informacijo o poslanstvu projekta KuhnaPaTo..v besedi in sliki!

Preberi več
Kuhnapato v Washington Times

Kreativni tudi v domači kuhinji 

#KuhajDoma

Preberi več