V sredo, 10.6.2015, so na račun in predvsem do dodatnega znanja velikih kuharskih mojstrov in njihovih drobnih skrivnosti, prišle tri skupine vice prvakov letošnjega projekta Kuhnapato.
Pod okriljem Hiše kulinarike Jezeršek, ki organizira kuharsko Akademijo Jezeršek na Dvoru Jezeršek v Zg. Brniku , pod vodstvom kreativne direktorice Ane Šušteršič, ...
Ob hiši, kjer je pred časom še bila štala in se imenuje Vila Podvin , kjer iz lokalnih sestavin okoliških kmetij in malih pridelovalcev nastajajo jedi po zadnjih kulinaričnih trendih mojstra Uroša Štefelina, se je v soboto, 6.6.2015 dopoldan odvila junijska Podvinska tržnica, kot je to v navadi vsako prvo soboto v mesecu.
Tokrat so jo obogatile ...
Tržnica v naravi kot izjemna ideja, kot hitro vzpenjajoči se trend ali kot redka možnost stika z lokalnimi pridelovalci ter druženje ob degustaciji lokalnih dobrot in inovativnih izdelkov okoliških kmetij, možnost promocije in navezovanja stikov, pa tudi pridobivanja informacij o naravi izdelkov ali načinu pridelave.
Med marjeticami ob premičnem ...
V četrtek, 7. maja ob 11. uri se je v atriju ZRC SAZU odvila okrogla miza pod taktirko Urada Vlade RS za komuniciranje in s sodelovanjem Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, na temo: Zaščiteni proizvodi, koz (izvozna) priložnost Slovenije.
O temi: katere izdelke bi v Sloveniji morali še zaščititi, kako se zaščiteni znajdejo na evropskem ...
Osnovnošolci projekta Kuhna pa to navdušili v Washingtonu!
5. maj
Navdušenje je bilo (in je še vedno) obojestransko! Projekt obujanja slovenske prehranske kulturne dediščine z blagovno znamko Kuhna pa to, katerega osrednji del so tekmovanja v pripravi avtohtonih lokalnih ali regionalnih posebnosti, smo predstavili v ZDA, konkretno v »svetovni prestolnici« Washingtonu, kar si štejemo v izjemno ...