Aktivnost

 

Reportaže

Reportaže

Knjige

Knjige

Ha, vrtnarim

Ha, vrtnarim

Male recepture za velike mojstre

Male recepture za velike mojstre

Nasveti vse sorte

Nasveti vse sorte

Žur

Žur

Novice
Skoraj brezmesna pojedina na Gorenjskem
25. feb
Na Dvoru Jezeršek, v Zgornjem Brniku, enem izmed gostinskih objektov številčne in uspešne kulinarične družine Jezeršek, kjer se je tako rekoč začela zgodba ali gibanje Okusiti Slovenijo in ki se uspešno širi po različnih slovenskih regijah, se je v sredo, 24.2.2016 odvilo drugo dejanje Tekmovanja v kuharskih veščinah avtohtonih lokalnih ali regionalnih ...
Od Maribora do Ptuja in naokoli
17. feb
Svečano, dišeče in okusno smo otvorili letošnjo, že 5. sezono tekmovanj Kuhnapato, kjer otroci raziskujejo po prehranski kulturni dediščini lastnega kraja. Zapleteno nalogo imajo, saj se letošnje tekmovalne kategorije glasijo: pripraviti jed svojih prednikov po postopku, ki je veljal v tistih časih in enako jed z malenkostnimi prilagoditvami adaptirati ...
Na slanikovi pojedini...
11. feb
Na debelo smo se posipali s pepelom in odgnali pusta hrusta! Vabilo GH Uniona z namenom razstave jedi na tradicionalni slanikovi pojedini 2016, smo vzeli zares. Dve skupini osnovnošolcev iz mednarodnega oddelka Danile Kumar in OŠ Vižmarje Brod sta postregli z »morskimi ježki«: dimljeno postrvjo s skuto, oblečeno v mak, jedjo iz ...
Na 8. Informativi predstavili poklic kuharja!
24. jan
Ko bom velik, bom Chef! Že 8. Informativa na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču je postregla širokim množicam mladostnikov, dijakov in tudi nekaterim študentom z najrazličnejšimi smermi razvoja lastne osebnosti, možnostmi nadgradnje znanja ali iskanja tega, kar me res veseli, pa morda tega še ne vem ali pa si nekaj zelo želim in me je strah, sram ...
Na Festivalu kulinarike in vina v GH Union
22. nov
19. in 20. 11. 2015 se je odvijal že 18. Festival vina in 8. Festival kulinarike v GH Union, ki je postregel z vinsko – kulinaričnimi užitki za strokovno in laično javnost. Nastopilo je kar 5 skupin osnovnošolcev projekta Kuhna pa to. Kulturo prehranjevanja je potrebno graditi od mladih nog in prav to počnemo s projektom Kuhna pa to, s skoraj ...

Zanimivosti

 

BEST PRACTICE AWARD CEREMONY

Brussels, June 2019

Preberi več
Podelitev certifikata

Kuhnapato project among the top 10 Best Practices in Europe

Preberi več

Tasty Slovenian Heritage - new collection of historical recipes revived by Slovenian Primary School Kids

Preberi več
Grandmas Kitchen collection

Slovenia as the first State becomes European Region of Gastronomy 2021. The KuhnaPaTo project, in cooperation with the Ministry of Health, is part of a strategy for encouraging young people to the healthy and sustainable lifestyle.

Preberi več