Aktivnost

 

Reportaže

Reportaže

Knjige

Knjige

Ha, vrtnarim

Ha, vrtnarim

Male recepture za velike mojstre

Male recepture za velike mojstre

Nasveti vse sorte

Nasveti vse sorte

Žur

Žur

Novice
Lokalne jedi predstavili na sejmu Agra 2015
26. avg
V sredo, 26.8.2015 je bil prireditveni del razstavnega prostora Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano na mednarodnem kmetijsko – živilskem sejmu Agra 2015, rezerviran za dve skupini osnovnošolcev, vključeni v projekt Kuhna pa to. Z namenom spodbude koriščenja lokalne hrane, sestavin, vzetih iz lastne okolice in priprave le-teh ...
RTV Slo - Studio Maribor
Zmagovalci projekta kuhnapato 2015 v Bruslju!
23. jun
V Bruslju, t.i. evropski prestolnici, je dišalo po slovenskih jedeh, ki so jih z raziskovanjem po prehranski kulturni dediščini ponovno med nas postavili slovenski osnovnošolci, vključeni v projekt Kuhna pa to in z njimi očarali številno javnost na dveh diplomatskih sprejemih z namenom počastitve Dneva državnosti. Pot v Bruselj so si prikuhale tri ...
Perkmandeljci kuhajo na veleposlaništvu RS v Londonu
18. jun
London, Europe House, 18.6.2015, v počastitev dneva državnosti in z vabilom Veleposlaništva RS v ZK. Skupina devetošolcev, z imenom Perkmandeljci, iz OŠ Narodnega heroja Rajka Hrastnik pod vodstvom mentorja Branka Podmenika, ki je v 4ih letih raziskovanja po prehranski kulturni dediščini svoje gastronomske regije - Zasavja, zbrala največ točk in ...
Vice prvaki v Akademiji Jezeršek
10. jun
V sredo, 10.6.2015, so na račun in predvsem do dodatnega znanja velikih kuharskih mojstrov in njihovih drobnih skrivnosti, prišle tri skupine vice prvakov letošnjega projekta Kuhnapato. Pod okriljem Hiše kulinarike Jezeršek, ki organizira kuharsko Akademijo Jezeršek na Dvoru Jezeršek v Zg. Brniku , pod vodstvom kreativne direktorice Ane Šušteršič, ...
Nagrajenci tekmovanja na Podvinski tržnici
6. jun
Ob hiši, kjer je pred časom še bila štala in se imenuje Vila Podvin , kjer iz lokalnih sestavin okoliških kmetij in malih pridelovalcev nastajajo jedi po zadnjih kulinaričnih trendih mojstra Uroša Štefelina, se je v soboto, 6.6.2015 dopoldan odvila junijska Podvinska tržnica, kot je to v navadi vsako prvo soboto v mesecu. Tokrat so jo obogatile ...

Zanimivosti

Tasty Slovenian Heritage - new collection of historical recipes revived by Slovenian Primary School Kids

Preberi več
Grandmas Kitchen collection

Z zdravim prehranjevanjem na temeljih tradicije k višji kakovosti življenja mladostnikov!

Preberi več

Slovenia as the first State becomes European Region of Gastronomy 2021. The KuhnaPaTo project, in cooperation with the Ministry of Health, is part of a strategy for encouraging young people to the healthy and sustainable lifestyle.

Preberi več

RAZPIS ZA OŠ IN CŠOD

Na voljo je razpisna dokumentacija za šolsko leto 2018 - 2019..

Preberi več
razpis tzs kuhnapato

Učinki projekta skozi pripoved osnovnošolca

Preberi več