Aktivnost

 

Reportaže

Reportaže

Knjige

Knjige

Ha, vrtnarim

Ha, vrtnarim

Male recepture za velike mojstre

Male recepture za velike mojstre

Nasveti vse sorte

Nasveti vse sorte

Žur

Žur

Novice
Kot da se obeta veliko in pomembno svatovanje!
12. mar
Ali revija lokalno značilnih jedi preteklih generacij bizeljsko-kozjanskega konca, z delom Posavja in Dolenjske ter skokom čez mejo na Hrvaško, se je zgodila v petek, 11. marca 2016 na posestvu Istenič, v Stari vasi na Bizeljskem. Tam, kje se že od leta 1968 vse vrti okoli »mehurčkov«. Gre za tiste, zlato obarvane v najprestižnejših ...
Zgodbe, ki jih je pisala Savinja
8. mar
Skozi jedi smo spoznavali običaje in šege prebivalcev ob strugi Savinje z vrha pa skoraj do njenega izliva v Savo, in okolice. V ponedeljek, 7.3.2016 se je v gostišču in športnem centru Prodnik, v Radmirju ob Ljubnem, skoraj pod L'benskimi skakalnicami, kjer ostajajo zvesti tradiciji in nekdanje flosarstvo nadomeščajo s kajaki, rafti ter ostalimi plovili ...
Številne novomeške mlade kuharice
4. mar
Kar mrgolelo je kuhanja veščih rok v četrtek, 3. marca v gostilni Jakše, v Novem mestu. Gostilna, ki se ponaša z dolgoletno tradicijo, pripravo lokalnih jedi z bogato dolenjsko kulinarično zapuščino, neguje in spoštuje vsaka generacija posebej. Včasih nujna postojanka na cesti iz mesta, danes pa skoraj v središču dolenjske prestolnice. Otroci OŠ Šmihela ...
KNAPOVSKA KOŠTA ali kako nasititi rudarje
2. mar
Prikaz težkega življenja knapov, izjemne iznajdljivosti gospodinj, ko jih je z vsakodnevno kalorično popotnico bilo treba pospremiti v rudnik, z željo po vrnitvi iz rovov, je bila osrednja tema kulinaričnega dogodka 1.3.2016 v gostilni Vovko na Ratežu pri Otočcu. V izjemnem domačem ambientu z vonjem po lokalnih jedeh na visokem nivoju, obdanim s ...
Skoraj brezmesna pojedina na Gorenjskem
25. feb
Na Dvoru Jezeršek, v Zgornjem Brniku, enem izmed gostinskih objektov številčne in uspešne kulinarične družine Jezeršek, kjer se je tako rekoč začela zgodba ali gibanje Okusiti Slovenijo in ki se uspešno širi po različnih slovenskih regijah, se je v sredo, 24.2.2016 odvilo drugo dejanje Tekmovanja v kuharskih veščinah avtohtonih lokalnih ali regionalnih ...

Zanimivosti

Kuhnapato project among the top 10 Best Practices in Europe

Preberi več

Tasty Slovenian Heritage - new collection of historical recipes revived by Slovenian Primary School Kids

Preberi več
Grandmas Kitchen collection

Slovenia as the first State becomes European Region of Gastronomy 2021. The KuhnaPaTo project, in cooperation with the Ministry of Health, is part of a strategy for encouraging young people to the healthy and sustainable lifestyle.

Preberi več