Aktivnost

 

Reportaže

Reportaže

Knjige

Knjige

Ha, vrtnarim

Ha, vrtnarim

Male recepture za velike mojstre

Male recepture za velike mojstre

Nasveti vse sorte

Nasveti vse sorte

Žur

Žur

Novice
Kuhamo za vas!
31. mar
Tudi letošnjo pomlad so mladi kuharji projekta Kuhnapato poskrbeli za okusne obiske nekaterih nakupovalnih centrov, pred trgovinami Interspar. Tradicija, ki jo že šesto leto obujamo tudi s pomočjo Ministrstva za zdravje ter podjetja Spar Slovenija, osnovnošolcem nudi nastop pred javnostjo, da bi pokazali to, kar so se med letom naučili v šolskih kuhinjah. ...
Akcija: JOTA je uspela
22. dec
Z osnovnim fokusom na Teden slovenske hrane, se je akcija po slovenskih osnovnih šolah in enotah CŠOD razširila na ves november in je z velikim navdušenjem nad letošnjim pozivom »o pripravi jote«, trajala globoko v december, konkretno: včeraj smo bili priča (verjetno) zadnji letošnji joti, vsaj tisti, ki nam je bila na ogled.. ...
Dan slovenske hrane!
19. nov
V zraku diši po kislem zelju...in repi! Slovenski osnovnošolci že ves november, ki ga seveda še ni konec, kuhajo jedi iz – za nas – tako tradicionalnih sestavin, ki ob tem, da ponovno ne bi ostale v shrambah kmetij, zagotavljajo zdravje in posledično dobro počutje nas, srčno upamo pa, da tudi vas. Po zajtrku, za katerega bi lahko ...
Kuhajmo joto, njene sestre in sestrične...
1. nov
Eno izmed znanih zgodovinskih dejstev govori, da so jedi iz kislega zelja in repe boljše, če se kuhajo v velikih loncih. Na žalost pa je v lanskem šolskem letu večina javnih kuhinj (z velikimi lonci) bila zaprta. Posledično se je v shrambah kmetov nakopičilo omenjenih sestavin. Torej, da nič ne bi šlo v nič, za kar se borimo že vsa leta delovanja ...
Že 10. zbirka receptov!
22. okt
Za nami je jubilejno, deseto leto obstoja, predvsem pa raziskovanja lastne kulturno-prehranske dediščine. Na tisoče slovenskih osnovnošolcev je pripomoglo k temu, da danes ne rabimo več govoriti o »izumiranju« lokalno značilnih, tradicionalnih jedi. Z njimi se ponašamo med mladimi jedci, pred slovensko strokovno in splošno javnostjo ...

Zanimivosti

POZIV K SODELOVANJU

Na voljo je dokumentacija za šolsko leto 2022 - 2023

Kuhajte z nami!

Preberi več
Poziv 22-23

Kuhnapato se predstavi ob robu Svetovnega prehranskega foruma (World Food Forum – WFF) v Rimu, na sedežu OZN - FAO, 19.10.2022. Tokratna tema: “Zdravo Prehranjevanje. Zdrav planet”.  

Preberi več
WFF

Skupaj v "kuhinji" že šesto leto!!

Preberi več

Kreativni tudi v domači kuhinji 

#KuhajDoma

Preberi več

Projekt Kuhnapato je ponovno navdih za nastanek že druge izdaje Pripojedk pod okriljem Založbe Pivec. Prepletanje slovenskih narodnih pripovedi v povezavi s hrano vabi k branju in vihtenju kuhalnic.

Preberi več
Pripojedke