Aktivnost

 

Reportaže

Reportaže

Knjige

Knjige

Ha, vrtnarim

Ha, vrtnarim

Male recepture za velike mojstre

Male recepture za velike mojstre

Nasveti vse sorte

Nasveti vse sorte

Žur

Žur

Novice
Zgodbe, ki jih je pisala Savinja
8. mar
Skozi jedi smo spoznavali običaje in šege prebivalcev ob strugi Savinje z vrha pa skoraj do njenega izliva v Savo, in okolice. V ponedeljek, 7.3.2016 se je v gostišču in športnem centru Prodnik, v Radmirju ob Ljubnem, skoraj pod L'benskimi skakalnicami, kjer ostajajo zvesti tradiciji in nekdanje flosarstvo nadomeščajo s kajaki, rafti ter ostalimi plovili ...
Številne novomeške mlade kuharice
4. mar
Kar mrgolelo je kuhanja veščih rok v četrtek, 3. marca v gostilni Jakše, v Novem mestu. Gostilna, ki se ponaša z dolgoletno tradicijo, pripravo lokalnih jedi z bogato dolenjsko kulinarično zapuščino, neguje in spoštuje vsaka generacija posebej. Včasih nujna postojanka na cesti iz mesta, danes pa skoraj v središču dolenjske prestolnice. Otroci OŠ Šmihela ...
KNAPOVSKA KOŠTA ali kako nasititi rudarje
2. mar
Prikaz težkega življenja knapov, izjemne iznajdljivosti gospodinj, ko jih je z vsakodnevno kalorično popotnico bilo treba pospremiti v rudnik, z željo po vrnitvi iz rovov, je bila osrednja tema kulinaričnega dogodka 1.3.2016 v gostilni Vovko na Ratežu pri Otočcu. V izjemnem domačem ambientu z vonjem po lokalnih jedeh na visokem nivoju, obdanim s ...
Skoraj brezmesna pojedina na Gorenjskem
25. feb
Na Dvoru Jezeršek, v Zgornjem Brniku, enem izmed gostinskih objektov številčne in uspešne kulinarične družine Jezeršek, kjer se je tako rekoč začela zgodba ali gibanje Okusiti Slovenijo in ki se uspešno širi po različnih slovenskih regijah, se je v sredo, 24.2.2016 odvilo drugo dejanje Tekmovanja v kuharskih veščinah avtohtonih lokalnih ali regionalnih ...
Od Maribora do Ptuja in naokoli
17. feb
Svečano, dišeče in okusno smo otvorili letošnjo, že 5. sezono tekmovanj Kuhnapato, kjer otroci raziskujejo po prehranski kulturni dediščini lastnega kraja. Zapleteno nalogo imajo, saj se letošnje tekmovalne kategorije glasijo: pripraviti jed svojih prednikov po postopku, ki je veljal v tistih časih in enako jed z malenkostnimi prilagoditvami adaptirati ...

Zanimivosti

Tasty Slovenian Heritage - new collection of historical recipes revived by Slovenian Primary School Kids

Preberi več
Grandmas Kitchen collection

Slovenia as the first State becomes European Region of Gastronomy 2021. The KuhnaPaTo project, in cooperation with the Ministry of Health, is part of a strategy for encouraging young people to the healthy and sustainable lifestyle.

Preberi več

RAZPIS ZA OŠ IN CŠOD

Na voljo je razpisna dokumentacija za šolsko leto 2018 - 2019..

Preberi več
razpis tzs kuhnapato

Z zdravim prehranjevanjem na temeljih tradicije k višji kakovosti življenja mladostnikov!

Preberi več

Učinki projekta skozi pripoved osnovnošolca

Preberi več