Aktivnost

 

Reportaže

Reportaže

Knjige

Knjige

Ha, vrtnarim

Ha, vrtnarim

Male recepture za velike mojstre

Male recepture za velike mojstre

Nasveti vse sorte

Nasveti vse sorte

Žur

Žur

Novice
Kulinarične zgodbe zgodovine jugo-vzhodnega dela Slovenije
31. mar
V duhu spoznavanja jedi Notranjske z Brkini, Postojne, pa slovenske Istre z obalo, je minilo zadnje, 12. regijsko tekmovanje osnovnošolcev v odkrivanju pretežno skrite kulinarično – kulturne zgodovine naših prednikov. Dogajalo se je v sredo, 30.3.2016, v gostilni Primorka v cvetočem in dišečem Strunjanu. Sodeč po kulinarični raznolikosti ...
Razumeli so poslanstvo projekta in pokazali dostojanstvo do lastne prehranske dediščine!
24. mar
Za naslednje tekmovanje, že 11. po vrsti, v raziskovanju po kulturi prehranske dediščine Slovencev znotraj in zunaj meja, ki se je odvilo v Kobaridu, Hotelu Hvala Restavraciji Topli val, 23.3.2016, bi lahko rekli, da je po vseh zapovedanih parametrih, ki se tičejo samih tekmovalnih kategorij v kombinaciji s poslanstvom projekta v celoti, preglasilo ...
Ljubezen do hrane že od malih nog in predanost lokalnim sestavinam…
23. mar
Težko je najti primerne presežnike, ki bi opisali ponos mladih in še malce mlajših ustvarjalcev do okolice, zgodovine prehranjevanja in njenega kulturnega ozadja, ki so nam ga prikazali osnovnošolci OŠ Simona Gregorčiča Kobarid, OŠ Deskle, OŠ Dobrovo in dvojezične šole Špeter iz Italije. V torek, 22.3.2016 je v Hotelu Hvala, restavraciji Topli val ...
Kot velika praznična dobrodošlica štorkljam!
18. mar
Prazniki pomenijo: bogato obložene mize, jedi, ki jih vsakdanji jedilniki ne poznajo, sestavine, ki jih gospodinje skrbno skrivajo za posebne priložnosti,…in da bi takih priložnosti bilo čim več, prisluhnimo naravi in njenim zakonitostim, kar je seveda najpristnejše za pripravo posebnih dobrot. Tako, kot smo se kot otroci poskusili prilizniti ...
Zapuščina lovcev in Velike planine
16. mar
V sredo, 16.3.2016 so kuharske mojstrovine, v gostilni Pečarič v Ljubljani, prikazale skupine OŠ Vižmarje Brod, OŠ Marije Vere Kamnik in OŠ Toma Brejca Kamnik. »Tradicija v moderni obleki«, bi lahko poimenovali dogodek. Ričet, krvavice z zeljem, prosena kaša s slivami, ajdovi žganci…so dobili nove podobe. Domišljija ...

Zanimivosti

RAZPIS ZA OŠ IN CŠOD

Na voljo je razpisna dokumentacija za šolsko leto 2018 - 2019..

Preberi več
razpis tzs kuhnapato

Učinki projekta skozi pripoved osnovnošolca

Preberi več

Z zdravim prehranjevanjem na temeljih tradicije k višji kakovosti življenja mladostnikov!

Preberi več

"Dediščina niso le najdbe, dolgočasni zidovi in zaprašena umetnost, temveč njenj vonj veje iz tradicionalnih veščin, obrti in druge nesnovne dediščine, iz zgodb dedkov in babic, tradicionalnih jedi"...

Preberi več

Knjiga kot darilo vsem javnim šolam Washingtona DC ob obeležitvi Slovenskega dneva hrane 2017!

Preberi več