Aktivnost

 

Reportaže

Reportaže

Knjige

Knjige

Ha, vrtnarim

Ha, vrtnarim

Male recepture za velike mojstre

Male recepture za velike mojstre

Nasveti vse sorte

Nasveti vse sorte

Žur

Žur

Novice
Izšla je nova knjiga!
27. okt
Slovenski osnovnošolci so stopili tja, kamor ne zaide noga strokovnjakov: v kuhinje svojih babic in prababic, morda pokukali tudi k sosedom. Z neprecenljivo medgeneracijsko komunikacijo so med nas že četrtič postavili preko 150 receptov, ki so v času naših prednikov zaznamovali del kulturnega bivanja prebivalcev posamezne regije, mesta ali vasi. ...
V Gorenjki doživeli čokoladno cesto!
19. sep
Kot, da bi prišli v obljubljeno deželo! Sprehod med stroji, ki dišijo po čokoladi, iz katerih se kadi čokoladni prah, kjer se namesto olja pretaka kakavova masa do obložene mize, kjer pa so (brez besed) številne otroške oči povedale vse: »še en kos prosim«. S preko 110 osnovnošolci in njihovimi učitelji, vključenimi v projekt ...
Lokalne jedi predstavili na sejmu Agra 2015
26. avg
V sredo, 26.8.2015 je bil prireditveni del razstavnega prostora Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano na mednarodnem kmetijsko – živilskem sejmu Agra 2015, rezerviran za dve skupini osnovnošolcev, vključeni v projekt Kuhna pa to. Z namenom spodbude koriščenja lokalne hrane, sestavin, vzetih iz lastne okolice in priprave le-teh ...
RTV Slo - Studio Maribor
Zmagovalci projekta kuhnapato 2015 v Bruslju!
23. jun
V Bruslju, t.i. evropski prestolnici, je dišalo po slovenskih jedeh, ki so jih z raziskovanjem po prehranski kulturni dediščini ponovno med nas postavili slovenski osnovnošolci, vključeni v projekt Kuhna pa to in z njimi očarali številno javnost na dveh diplomatskih sprejemih z namenom počastitve Dneva državnosti. Pot v Bruselj so si prikuhale tri ...
Perkmandeljci kuhajo na veleposlaništvu RS v Londonu
18. jun
London, Europe House, 18.6.2015, v počastitev dneva državnosti in z vabilom Veleposlaništva RS v ZK. Skupina devetošolcev, z imenom Perkmandeljci, iz OŠ Narodnega heroja Rajka Hrastnik pod vodstvom mentorja Branka Podmenika, ki je v 4ih letih raziskovanja po prehranski kulturni dediščini svoje gastronomske regije - Zasavja, zbrala največ točk in ...

Zanimivosti

Uporabni nasveti o kvalitetnem prehranjevanju, za včeraj, danes in jutri

Preberi več
NIJZ prirocnik

Pomagajo nam kuhati že tri leta!!

Preberi več

..about our new age education program on Slovenia.Si..

Preberi več

Kuhnapato project among the top 10 Best Practices in Europe

Preberi več

RAZPIS ZA OŠ IN CŠOD

Na voljo je razpisna dokumentacija za šolsko leto 2019 - 2020

Preberi več
razpis tzs kuhnapato