EVROPA V ŠOLI kot aktivnost ali natečaj, katerega pobudnik je Zveza prijateljev mladine, danes odpira vrata s (zoom) konferenco. Letošnja tema, ki jo nakazuje že naslov: »Če kruhek pade ti na tla, primi in poberi ga« https://www.zpms.si/wp-content/uploads/2020/09/PUBLIKACIJA-2020_2021.pdf je BOJ PROTI ZAVRŽKOM HRANE.
S tem namenom ...
Pred nami je posebno leto. Ne le zaradi situacije, ki nam iz dneva v dan spreminja smeri načina življenja in nam narekuje prilagajanje,… tudi zaradi obletnice, ki potrjuje, da smo vsi skupaj na pravi poti. V desetih letih smo slovensko kulinarično tradicijo postavili na piedestal, bili smo med prvimi, ki smo si drznili pozabljene jedi ...
Iz vseh zornih kotov, izjemno!
Če bi želeli odkljukati cilje projekta, ki smo si jih zastavili, bi bil spisek popoln. Pa vendar so na predzadnji šolski dan v OŠ Šturje Ajdovščina, le streljaj od tam, kjer je ponosno »pristala« Michelinova zvezdica, oz. kar pred šolo, mladi kuharji dodali nove dobrobiti, ki jih je možno udejanjiti ...
Kuharske vneme, želje po učenju veščin ali v našem primeru le vadbe in nadgradnje kreativnosti »za štedilnikom« se ne da ustaviti ali »zapreti«, saj je ostalo doma. In tam doživlja razcvet, kar je tudi eden od osnovnih ciljev projekta Kuhnapato. Kuhamo v šoli, da znamo kuhati doma! Za samim kuhanjem ali okoli ...
#KuhamDoma, no skoraj ali pač – pod domačo češnjo.
Ocenili smo, da je čas za korak naprej, čas za nove zgodbe, za posluh in prisluh otrokom in njihovim zamislim, tokrat iz OŠ Dornberk (ujeli smo jih še zadnji dan doma), ki so željni novih kuharskih dogodivščin, »zagrabili« vabilo sošolca na »piknik«, ...