Aktivnost

 

Reportaže

Reportaže

Knjige

Knjige

Ha, vrtnarim

Ha, vrtnarim

Male recepture za velike mojstre

Male recepture za velike mojstre

Nasveti vse sorte

Nasveti vse sorte

Žur

Žur

Perkmandeljci kuhajo na veleposlaništvu RS v Londonu

18. jun

London, Europe House, 18.6.2015, v počastitev dneva državnosti in z vabilom Veleposlaništva RS v ZK.


Skupina devetošolcev, z imenom Perkmandeljci, iz OŠ
Narodnega heroja Rajka Hrastnik pod vodstvom mentorja Branka Podmenika, ki je v 4ih letih raziskovanja po prehranski kulturni dediščini svoje gastronomske regije - Zasavja, zbrala največ točk in se tudi letos uvrstila v finale, je zbranim diplomatom, veleposlanikom različnih držav ter ostalim veljakom pričarala zasavski kulinarični praznik.

 

Naj spomnimo: vsakoletno strokovno komisijo so očarali s funšterci, zasavskimi jetrncami, kolerabčnikom, grenedirmaršem, krumpantočem, zajčjim ajmohtom, slivovimi knedlci s pregreto smetano, pa zasavsko mreno na špehovem tregratu, pečenim močnikom, tudi knajpovo kavo in bunkeljnom, predvsem pa s svojim avtohtonim nastopom. Med strogimi žiranti je vladala popolna tišina, ko so hiteli pripovedovati knapovske zgodbe, povezane s hrano. Njihov nastop je bil vedno brezhiben! Prav tako (tudi kulinarično) pot jim želimo v naprej.


Kuhali smo, da se je kadilo - in to ne le iz pečice ali velikih loncev, kjer se je pripravljal kunčji ajmoht, rezala zasavska jetrnca, mešala ječmenova solata, in pekel štrudelj. V veliko čast si štejemo zaupanje veleposlanika Tadeja Rupla in celotne ekipe veleposlaništva, da so nam prepustili tako pomembno nalogo. Krepili smo svoje komunikacijske sposobnosti, zbirali zanimive informacije in si ogledali London.

 

Dodatna povezava: