Aktivnost

 

Reportaže

Reportaže

Knjige

Knjige

Ha, vrtnarim

Ha, vrtnarim

Male recepture za velike mojstre

Male recepture za velike mojstre

Nasveti vse sorte

Nasveti vse sorte

Žur

Žur

Projekt Kuhnapato med najboljšimi praksami v Evropi

25. sep

 včeraj, 24.9.2018, smo prejeli vest, da je Evropska komisija – DG SANTE ali Generalni direktorat za zdravje in varno hrano »Health and Food Safety«, odgovoren za EU politiko o varovanju zdravja v smeri prehrane, uvrstil projekt Kuhnapato ali »Otroci otrokom pripravimo zdrav tradicionalen obrok«, med najboljše prakse za zagotavljanje zdravega in trajnostnega načina življenja, na ravni Evropske Unije!

Projekt je bil spoznan kot odličen zaradi svoje drugačnosti, motivacijskih pristopov in širine, ki mladostnikom omogočajo srkanje verodostojnih informacij in dolgoročnega ohranjanja le-teh, posredovanja osvojenih znanj mlajšim ter posrednega vpliva na ohranjanje dolgoročnega zdravja vseh ostalih javnosti.

Kandidatura je bila vložena na podlagi pobude Ministrstva za zdravje RS v mesecu juliju preko portala Evropske komisije za »Best Practise – Public Health«
Omenjeno priznanje pa ob navdušenju in časti nalaga dodatno odgovornost, saj bomo projekt z namenom uvrstiti se na sam vrh, zagovarjali na konferenci z naslovom »People's Food – Peolpe's Health«, ki bo konec novembra na Dunaju z razlogom predsedovanja Avstrije EU. To bo ob enem priložnost seznaniti strokovno Evropo o našem delu ter morda prakso prenesti v druga okolja.

Zato hvala vsem, ki ste kadarkoli in kakorkoli pomagali soustvarjati, nas zalagali z znanjem, nas usmerjali in sodelovali pri motiviranju mladostnikov k zdravemu in trajnostnemu načinu življenja in razmišljanja, pomagali pri uresničevanju poslanstva projekta in prepričana sem, da tudi svojega, saj sicer ne bi bilo rezultatov. Omenjeno priznanje je dokaz, da se s srčnostjo in vero lahko naredi ogromno!

Odgovornost nam narekuje, da se bomo tudi v prihodnjem šolskem letu potrudili biti učinkoviti, atraktivni, k sodelovanju pritegniti še več udeležencev in »zakuhati« nepozabne zgodbe za vse nas – in vas