V Gorenjki doživeli čokoladno cesto!19. sep Kot, da bi prišli v obljubljeno deželo! Sprehod med stroji, ki dišijo po čokoladi, iz katerih se kadi čokoladni prah, kjer se namesto olja pretaka kakavova masa do obložene mize, kjer pa so (brez besed) številne otroške oči povedale vse: »še en kos prosim«.
Ob informacijah tehnikov: kako poteka celoten proces, tudi v laboratoriju, kako in predvsem kdo se odloča o novih okusih, koliko kakavovega masla je potrebnega za temno ali manj temno čokolado, na koliko stopinjah se meša in predvsem: kakšni bodo novi okusi, so se nam cedile sline in se širile oči, kar smo v red spravili ob degustacijski mizi, polni sladkih dobrot. Da je bilo sladkega (skoraj) preveč, smo ugotovili ob prijetnem vonju po sveže pečenem kruhu v obratu pekarne, kjer smo bili priča peki francoskih štruc in drobnega peciva, kjer zanimivo – le delno vlogo opravljajo stroji in roboti. Človeške roke s popolnim občutkom do mehkobe in oblike, so tukaj še nujni sestavni del proizvodnje!
Vonj je sporočal, da je pred kratkim iz prostorov odšlo veliko svežega okusnega kruha, ki nas čaka na prodajnih policah širom Slovenije. |