Aktivnost

 

Reportaže

Reportaže

Knjige

Knjige

Ha, vrtnarim

Ha, vrtnarim

Male recepture za velike mojstre

Male recepture za velike mojstre

Nasveti vse sorte

Nasveti vse sorte

Žur

Žur

Izšla je nova 7. knjiga!

12. sep

Aktivnost »Otroci otrokom pripravimo zdravo tradicionalno kosilo« se je kot močan motivacijski ukrep k izboljšanju odnosa do lokalne sezonske hrane, želje po zelenjavnih in sadnih obrokih in ob enem spoznavanju tradicije, krepitvi ročnih spretnosti in povezovanja znanj, dviga samopodobe posameznika in posledično uspešnosti na vseh področjih, zasidrala v določenih javnih zavodih po Sloveniji. S priključitvijo Centrov šolskih in obšolskih dejavnosti smo delovanje projekta postavili tudi v malce manj formalno okolje, kjer so otroci srkali znanje in veščine, tudi z namenom spoznavanja tradicionalnih jedi drugih regij ali pokrajin. V knjigi predstavljamo jedi šolskega leta 2017 / 2018.
S sofinanciranjem Ministrstva za zdravje, na pobudo katerega delujemo v okviru Nacionalnega programa o prehrani in telesni dejavnosti za zdravje Dober tek Slovenija ter z generalnim pokroviteljem Spar Slovenija, nam je uspelo motivirati tudi številno publiko, saj skozi ves proces ugotavljamo, da so otroci izvrsten medij za širjenje zdravih informacij generaciji staršev in ostalih ter tako pripomorejo k zavedanju o pomembnosti koriščenja lokalnih sezonskih sestavin, še posebej zelenjave in sadja.
V knjigi, ki je pred vami, predstavljamo določene jedi, ki so jih otroci v šolskem letu 2017 / 18 pripravljali svojim vrstnikom. Zdravi tradicionalni obroki so bili sestavljeni iz glavne jedi in poobedka ali pozdrava. Vendar so jedi navedene posamezno, saj izbiro o sestavi okusnega zdravega tradicionalnega in letnemu času primernega obroka, prepuščamo vam. Dober tek Slovenija!

ERROR EVALUATING:
photo_gallery_params("",2,5,"page","/KUHNAPATO.asp?lytoo=novice/novica","&class=lightbox&modified=1536851663")
ENUM: -2147467259
EDESC: 006~ASP 0171~Missing Path~The Path parameter must be specified for the MapPath method.
ESRC: Server.MapPath()