Aktivnost

 

Reportaže

Reportaže

Knjige

Knjige

Ha, vrtnarim

Ha, vrtnarim

Male recepture za velike mojstre

Male recepture za velike mojstre

Nasveti vse sorte

Nasveti vse sorte

Žur

Žur

Prvi nastop na Ptuju!

26. mar

Tradicionalne, regijsko značilne jedi, ki jih tudi letos osnovnošolci snujejo za svoje sošolce v velikih šolskih kuhinjah smo se odločili predstaviti javnosti in tako spodbuditi nas – vas k pripravi le teh s preobrazbo – prilagojeno današnjim potrebam telesa.
V okviru projekta Kuhnapato, ki deluje pod okriljem Nacionalnega programa Dober tek Slovenija, s sofinanciranjem Ministrstva za zdravje in pod pokroviteljstvom Spar Slovenija, osnovnošolci Slovenije nastopajo za javnost in pojasnjujejo načine priprave z razlogi za ohranjanje dolgoročnega zdravja.
Skupine 75 osnovnih šol ali preko 3000 otrok svoje delo želi deliti z nami - vami in ponuditi jedi iz šolskih kuhinj, oblikovno dodelane z dodatki pomladi. Upoštevali so zapovedi tradicije, letnih časov in danosti narave, tudi želje svojih vrstnikov in načrtovalcev prehrane.
Obiščete jih lahko v določenih trgovskih centrih pred trgovinami Interspar. Vabljeni v spodbudo, na pokušino in oceno jedi, ki bo otroke motivirala k nadaljnjemu ustvarjanju za dolgoročno zdravje.
Letošnji krstni nastop smo izvedli včeraj, v TC Qlandia Ptuj in navdušili številne obiskovalce ter napovedali kvalitetno karavano zanimivih pokušin na naslednjih lokacijah:
27.3. Btc Murska Sobota
2.4. Citycenter Celje
5.4. Qlandia Kranj
11.4. in 12.4. Qlandia Nova Gorica
16.4. City park Ljubljana
23.4. in 24.4. Qlandia Novo mesto