Aktivnost

 

Reportaže

Reportaže

Knjige

Knjige

Ha, vrtnarim

Ha, vrtnarim

Male recepture za velike mojstre

Male recepture za velike mojstre

Nasveti vse sorte

Nasveti vse sorte

Žur

Žur

Izobraževalni seminar s kreativno delavnico

25. okt

Kot vsako leto, smo tudi letos organizirali seminar za mentorje bodočih mladih kuharskih skupin. Udeleženci so tokrat prišli iz slovenskih osnovnih šol in centra šolskih in obšolskih dejavnosti z namenom prisluha k navodilom izvajanja projekta ter črpanja kreativnih idej. V prvem delu smo podali podrobne informacije o načelih in poslanstvu projekta ter podrobnih korakih, ki zagotavljajo najkvalitetnejšo, atraktivno in predvsem otrokom prijazno podajanje vsebin in motivacijo k zdravemu in trajnostnemu življenju.


Drugi del seminarja, ki se je dogajal na Visoki strokovni šoli - Izobraževalnega centra Piramida v Mariboru, kjer domuje izjemno znanje o pekarstvu in slaščičarstvu, se je odvijal pod vodstvom njihovih strokovnih delavcev.
Na podlagi ajde in tatarske ajde, kar sta osnovni sestavini omenjene šole ter ječmena, prosa in ostalih zanimivih in zdravih sestavin, smo izdelali raznolika peciva. Ob tem so se mentorji seznanili o možnostih krašenja medenjakov z naravnimi sestavinami. Vse to, da bi prehrana na osnovnih šolah in ostalih javnih zavodih v nadalje bila kreativnejša, vendar zdrava, očem prijazna in okusna ter da bi prihajajoči prazniki bili čim bolj pisani..v duhu narave.