Aktivnost

 

Reportaže

Reportaže

Knjige

Knjige

Ha, vrtnarim

Ha, vrtnarim

Male recepture za velike mojstre

Male recepture za velike mojstre

Nasveti vse sorte

Nasveti vse sorte

Žur

Žur

Literatura v pomoč pri raziskovanju poti do danes slovenskih jedi..
Prehrana v 19. stoletju na Slovenskem, Gorazd Makarovič
Slovenska ljudska kuinja v Prekmurju, Vilko Novak
Prehrana v Mariboru v dvajsetih in tridesetih letih 20. st, Maja Godina Golija
Teknilo nam je, Jana Mlakar Adamič
Briška kuhinja, Tatjana Sirk, Magda Reja
Kuhinja v baroku, Lozar Kuret
Slovenske narodne jedi, Andreja Grum
Je več dnevou ku klobas, Vesna Guštin Grilanc
Ta dobra stara kuha, Pavle Hafner
Nerajska hrana, Ksenija Khalil
Dolenjska in belokranjska kuhinja, Boris Kuhar
Kuharica v Prešernovem času, Boris Kuhar
Štajerska kuhinja, Boris Kuhar
Sto značilnih jedi slovenskih pokrajin, Boris Kuhar
Moje ulice, Boris Kuhar
Libeliška kuharica, Brigita Rajšter, Lilijana Medved
Knapovska košta, Brigita Rajšter
Pozabljene jedi, Sara Korošec - dipl. naloga

Na meji dveh svetov : esejistični potopis med rojaki Porabja, Kanalske doline in Beneške Slovenije, Jože Zadravec

"Za tri peršone trahtament" : kulinarika na Slovenskem od 19. stoletja do danes : raziskovalno področje: interdisciplinarno (naravna in kulturna dediščina, zgodovina) : raziskovalna naloga, Maša Antončič

Iz življenja naših dedkov in babic : (Dolenjska) : etnologija, Simon Marinčič, Matija Sever

Slovenska vas na Dolenjskem, Vinko Moderndorfer
Od vinskega hrama do bajte : (prispevki k zgodovini bajtarstva in gostaštva v dolenjskih vinogradih), Sergij Vilfan
Pohanca : časi na vasi : 760 let Pohance, Milan Jazbec

Kulinarična dediščina Poljanske doline in njena prihodnost : diplomska naloga, Jasmina Jeram

Kulturnozgodovinski oris Vipavske doline in mesta Gorica : diplomsko delo, Tadeja Karl

Porabje, Franci Just

Zgodovinsko-kulturno etnološko-kulinarično družabno pohajkovanje po Prlekiji sodelavcev Živilske šole Maribor : sobota, 02. oktober 2004 : vodnik, M Nidorfer