Aktivnost

 

Reportaže

Reportaže

Knjige

Knjige

Ha, vrtnarim

Ha, vrtnarim

Male recepture za velike mojstre

Male recepture za velike mojstre

Nasveti vse sorte

Nasveti vse sorte

Žur

Žur

Srčkasti snack ali sadnočokoladni srčki

 

• 1 melona
• 1 mandarina
• 1 kivi
• 15 dag temne čokolade
• 5 dag mletih mandljev
• 5 dag mletih orehov
• 5 dag masla
• 1 masleni piškot
• 1 čajna žlička sladkorja
• zobotrebci
• model za piškote v obliki srčka

   
   
 

1. Čokolado nadrobi na čim manjše koščke.
2. Zmelji mandlje in orehe (če še niso).
3. Med prsti zdrobi piškot na drobno.
4. Vse omenjene sestavine daj v posodo.
5. Beljak loči od rumenjaka in ga dodaj zgornjim sestavinam.
6. V nizki posodi večjega premera zavri vodo.
7. Čokolado in maslo daj v manjšo posodico z ročajem in tako dolgo mešaj v vodni kopeli, da se čokolada stopi.
8. Čokoladno maso vmešaj k zgornjim sestavinam v posodo in mešaj tako dolgo, da se masa sprime.
9. Če je preredka za oblikovanje, jo postavi za nekaj minut v hladilnik.
10. Tačas pripravi sadje: pol cm debelo rezino melone odreži, kjer ima melona največji premer.
11. Kivi in mandarine nareži na rezine, razpolovi, nekaj njih pa nareži na četrtine.
12. Čokoladno maso oblikuj kot testo in z modelom izreži srčke.