Ko je ko je podlaga testo... | Nori na pašto ! |  | Nič lažjega, da izpadeš totalni kuharski mojster, se zlažeš, da je za tabo dolga doba šolanja in to najmanj v Italiji, da očaraš frende in izpadeš prvovrstni frajer, da se prilizneš mami in v zameno dobiš karkoli. več... TESTENE RAZLIČICE LEKSIKON RECEPTURE | Muffini | | Vsemogočne tortice! Ne 1 X, ampak vsaj 3 X za v usta, če nisi preveč lačen(beri: požrešen!). Nepogrešljivi so muffini ob tradicionalnem obredu: »Tea at 5« ali »čaj ob petih« na britanskem otoku, od koder so muffine lansirali na večji otok, Ameriko. več... |  | | Palalalačinke |  | Že arheološki dokazi kažejo, da je palačinka najprej in najbolj razširjena vrsta hrane v prazgodovini. Okusno jed z ogljikovimi hidrati, polnovrednimi žiti, bogata z beljakovinami ter dodatkom mleka so pekli na vročih kamnih ali kasneje v plitvih lončenih posodah na odprtem ognju. več... SVET TORTILJE FRTAJLE | Kraljestvo sendvičev | | Edini borec proti zdravi prehrani, ki zmaga v vsakem obdobju, zdrži pritiske vseh generacij in - ne moreš verjet, se celo prilagodi, adaptira -zakamuflira in udari spet svojo pot… ob tem pa ostaja: Gospod Sandwich! več... BRUSKETE KANAPEJI SUSHI SENDVIČ POKROVAČE |  | | Skrivnostni zvitki |  | Za zavitke uporabiš lahko tanko razvaljano testo iz trgovine, za štrudel, lahko si privoščiš masleno testo, ki ga je v večini potrebno še razvaljat ali pa ga zamesiš sam… več... | Pizza style | | V nekaj stoletjih je pizza postala neapeljska specialiteta in v juniju 1889 je pek Peter skonstruiral pizzo v čast kraljici Margheriti Savojski. Testo je oblekel v italiansko zastavo: okrasil ga je s paradižnikom (rdeče), mozzarello (belo) in baziliko (zeleno). Od taktat se prva poimenovana, najbolj znana, za večino Italianov in tudi zame še vedno najboljša in ta-prava pizza, imenuje Margherita. več... |  | | |
|