Aktivnost

 

Reportaže

Reportaže

Knjige

Knjige

Ha, vrtnarim

Ha, vrtnarim

Male recepture za velike mojstre

Male recepture za velike mojstre

Nasveti vse sorte

Nasveti vse sorte

Žur

Žur

Ko je ko je podlaga testo...

 

Nori na pašto !

Nič lažjega, da izpadeš totalni kuharski mojsterse zlažeš, da je za tabo dolga doba šolanja in to najmanj v Italiji, da očaraš frende in izpadeš prvovrstni frajer, da se prilizneš mami in v zameno dobiš karkoli.

več...

TESTENE RAZLIČICE

LEKSIKON

RECEPTURE

Muffini

 

Vsemogočne tortice! Ne 1 X, ampak vsaj 3 X za v usta, če nisi preveč lačen(beri: požrešen!).
Nepogrešljivi so muffini ob tradicionalnem obredu: »Tea at 5« ali »čaj ob petih« na britanskem otoku, od koder so muffine lansirali na večji otok, Ameriko.

več...

 

Palalalačinke

 

Že arheološki dokazi kažejo, da je palačinka najprej in najbolj razširjena vrsta hrane v prazgodovini. Okusno jed z ogljikovimi hidrati, polnovrednimi žiti, bogata z beljakovinami ter dodatkom mleka so pekli na vročih kamnih ali kasneje v plitvih lončenih posodah na odprtem ognju.

več...

SVET TORTILJE

FRTAJLE

Kraljestvo sendvičev

 

Edini borec proti zdravi prehrani, ki zmaga v vsakem obdobju, zdrži pritiske vseh generacij in - ne moreš verjet, se celo prilagodi, adaptira -zakamuflira in udari spet svojo pot… ob tem pa ostaja: Gospod Sandwich!

več...

BRUSKETE

KANAPEJI

SUSHI SENDVIČ

POKROVAČE

 
 

Skrivnostni zvitki

 

Za zavitke uporabiš lahko tanko razvaljano testo iz trgovine, za štrudel, lahko si privoščiš masleno testo, ki ga je v večini potrebno še razvaljat ali pa ga zamesiš sam…

več...

Pizza style

 

V nekaj stoletjih je pizza postala neapeljska specialiteta in v juniju 1889 je pek Peter skonstruiral pizzo v čast kraljici Margheriti Savojski. Testo je oblekel v italiansko zastavo: okrasil ga je s paradižnikom (rdeče), mozzarello (belo) in baziliko (zeleno). Od taktat se prva poimenovana, najbolj znana, za večino Italianov in tudi zame še vedno najboljša in ta-prava pizza, imenuje Margherita.

več...