Aktivnost

 

Reportaže

Reportaže

Knjige

Knjige

Ha, vrtnarim

Ha, vrtnarim

Male recepture za velike mojstre

Male recepture za velike mojstre

Nasveti vse sorte

Nasveti vse sorte

Žur

Žur

Solatni bar

 

"Solata ne grize!" Ja, vem, da si slišal to frazo že miljonkrat... Pa je res! in sploh ni nujno, da je le ona ta-zelena! Danes obstaja pod nazivom "solata" že vse sorte in naj me vgrizne banana, če ne najdeš tudi ti vsaj nekaj, kar ti bo všeč in boš mami na ves glas s polnimi usti lahko zjezikal, da ješ solato.

Količine so obvladljive, da smo hitro gotovi in ne zgubimo volje že pri lupljenju, rezanju ali čiščenju zelenjave… seveda lahko naredimo več ali manj in če damo zraven kake sestavine več ali manj, ne bo nič narobe, le okus bo malce zaneslo v to ali ono smer..

 

 

regrat....Okusen plevel !

Na travnikih občudujemo intenzivno rumeno cvetje, vendar pa se ga na vrtu vztrajno izogibamo. Vsako leto ga iztrebljamo, tako da z nožkom zarežemo čim globlje v zemljo in tako čim lažje odstranimo korenino. Čiščenje regrata res ni najbolj zanimivo delo in zahteva veliko dobrih živcev, vendar pa listki še preden gredo v cvet nudijo ogromno zdravja, ki ga telo potrebuje spomladi.

Predvsem ti, iz našega vrta so najmanj onesnaženi, vsaj misliš si, da veš, kdo lula po njih in trava ti bo hvaležna, da bo imela spet svoj prostor pod soncem.
Tako, kot se širi naše obzorje, se širijo možnosti uporabe regrata v okusno – zdravilne namene.