Aktivnost

 

Reportaže

Reportaže

Knjige

Knjige

Ha, vrtnarim

Ha, vrtnarim

Male recepture za velike mojstre

Male recepture za velike mojstre

Nasveti vse sorte

Nasveti vse sorte

Žur

Žur

prepovedan sadež !

" Le nikar se ne dotakni jabolka!"

Vendar je Eva pregovorila Adama.. in še danes...

SLASTNI NAPITKI

Res, da gre za neke vrste pijačo, vendar pa se z večino to-vrstnih vsebin napitkov (in kar se da inovativnih kozarcev...), ne odžejamo najbolj. Zraven teh gostih napitkov vsekakor sodi kozarec navadne vode. Gre za vsrkavanje telesu prijaznih snovi z užitkom, po možnosti v prijetni družbi.

Sprva manj okusno, ampak enormno bolj zdravo..zelenjavno juickanje...Kakijev slastni napitek.. 
Z malo volje in zmrzovalnikom si popraviš okus...z Granito!Kaj je to bovla?

Nujne potrebščine:

  • mikser: zmiksaš vse, razen, če posebej ne piše, da ne
  • velik kozarec
  • v veliki večini led - zdrobljen in / ali v kosih
  • za kremast okus (in barvo) dodaj malo mleka ali še bolje jogurta...
  • običajno slamice - bolj za dekoracijo ob drugih dekorativnih dodatkih
  • zelišča in sadje, ki jih obesiš na rob kozarca

Gurmanski trend stoletja!

 

Tako pravi svetovno priznani vodni somelier. Morda ima prav! Mineralna voda je nepogrešljiva na mizah prestižnih restavracij, ob vsakem dnevnem obroku, tudi ob slavnostni večerji! Pravi gurmani tekmujejo med seboj tudi v znanosti: koliko mehurčkov je primernih ob določeni priložnosti…seveda kulinarični! Priznani barmani z izjemnim občutkom izbirajo jakost mehurčkov za svoje koktailske mojstrovine.

Naravne mineralne vode se postrežejo v svojih embalažah ali pa zanje odredimo prav posebne kozarce: ozke in visoke, ki omogočajo alternativo pravilne ponudbe!

Postani vodaholik!

 

Gurmanski nasveti:

  • kot aperitiv izberi mineralno vodo z visoko vsebnostjo mehurčkov, saj vzbujajo tek
  • predjedi sodi mineralna voda z malce manjšo vsebnostjo mehurčkov, v namen pričakovanja naslednje dobrote
  • okus juhe lepo dopolnjuje mineralna voda brez mehurčkov, da ostane popoln okus
  • glavne jedi nujno zalij z visoko mineralizirano vodo, vendar brez ali nizko vsebnostjo mehurčkov
  • mineralno vodo vedno postrezi v originalni embalaži, da se ne »zdiši« ali pa, da ohrani svojo prvotno identiteto
  • najprimernejši kozarec je visok, ozek in čimtanjši
  • limona, led in podobni dodatki, vodi pokvarijo okus in jakost sestavin
  • idealna temperatura je med 8 in 10 stopinj