Testeni zavitkiPopotnica:- za zavitke uporabiš lahko tanko razvaljano testo iz trgovine, za štrudel, lahko si privoščiš masleno testo, ki ga je v večini potrebno še razvaljat ali pa ga zamesiš sam…
- polnilo mora biti kuhano ali pečeno; v zavitkih je surovo lahko le to, kar se tudi sicer poje surovo, saj se zavitki pečejo le kratek čas
- v zavitek daj toliko polnila, da se bo dalo lepo zviti in testo ne bo počilo; na robovih dobro »zalepi«
- polnilo za zavitke naj se pred polnjenjem malce pohladi, saj se vroče testo rado stopi
- zavitek pečeš počasi, da se zunaj ne zažge in noter ostane surovo testo
- zavitek pečeš lahko v olju v ponvi, če pa želiš bolj zdrav izdelek, speči zavitek v pečici; v tem primeru testo malce namaži z maslom ali oljčnim oljem
Polnila za količino cca. enega paketa razvaljanega testa, ki ga dobiš v štacuni: Sicer pa vstopi v pravi svet tortill... |