Aktivnost

 

Reportaže

Reportaže

Knjige

Knjige

Ha, vrtnarim

Ha, vrtnarim

Male recepture za velike mojstre

Male recepture za velike mojstre

Nasveti vse sorte

Nasveti vse sorte

Žur

Žur

 

Anton !

Pujski so namreč pripotovali iz oddaljene Švedske kar z avionom...in preživeli! Ihan se jim je zdel primerna postojanka in tako so poslali po svoje sorodnike.

Testeni zavitki

Popotnica:

  • za zavitke uporabiš lahko tanko razvaljano testo iz trgovine, za štrudel, lahko si privoščiš masleno testo, ki ga je v večini potrebno še razvaljat ali pa ga zamesiš sam…
  • polnilo mora biti kuhano ali pečeno; v zavitkih je surovo lahko le to, kar se tudi sicer poje surovo, saj se zavitki pečejo le kratek čas
  • v zavitek daj toliko polnila, da se bo dalo lepo zviti in testo ne bo počilo; na robovih dobro »zalepi«
  • polnilo za zavitke naj se pred polnjenjem malce pohladi, saj se vroče testo rado stopi
  • zavitek pečeš počasi, da se zunaj ne zažge in noter ostane surovo testo
  • zavitek pečeš lahko v olju v ponvi, če pa želiš bolj zdrav izdelek, speči zavitek v pečici; v tem primeru testo malce namaži z maslom ali oljčnim oljem

 

Polnila za količino cca. enega paketa razvaljanega testa, ki ga dobiš v štacuni:

Sicer pa vstopi v pravi svet tortill...