Aktivnost

 

Reportaže

Reportaže

Knjige

Knjige

Ha, vrtnarim

Ha, vrtnarim

Male recepture za velike mojstre

Male recepture za velike mojstre

Nasveti vse sorte

Nasveti vse sorte

Žur

Žur

Smuč z rožmarinovo omako
  • 8 filejev smuča
  • sol, poper
  • malo moke
  • 1 dl oljčnega olja
  • 2 jajčevca
  • 4 bučke
  • 4 paradižniki
  • 0,5 dl suhega belega vina
  • 1 dl smetane
  • 1 žlička rožmarina
  • 50 g masla
  • sol, poper, limonin sok
  • 1 žlica stepene smetane

1.Filete na strani kože križno zareži.
2.Vsak file razreži na približno enako velike kose, posoli, popraj in povaljaj v moki.
3.Na oljčne olju jih ocvri.
4.Narezano zelenjavo popeči na oljčnem olju.
5.V pekač naloži zelenjavo – mešano, nanjo položi kose ribe in ponovi vajo.
6.Peči v pečici na 200 st. dokler se ne zapeče.
7.Pokuhaj juho in vino ter dodaj smetano ter rožmarin.
8.Zgosti z maslom, posoli, popraj, dodaj limonin sok.
9.Na koncu vmešaj stepeno smetano.
10.Z omako prelij koščke ribje lazanje na krožniku.