Aktivnost

 

Reportaže

Reportaže

Knjige

Knjige

Ha, vrtnarim

Ha, vrtnarim

Male recepture za velike mojstre

Male recepture za velike mojstre

Nasveti vse sorte

Nasveti vse sorte

Žur

Žur

Ščukina terina z brancinom

  • 400 g ščukinega mesa
  • 300 g sladke smetane
  • 2 žlici sladkega šerija
  • limonin sok
  • poper, čili
  • žafran
  • pol brancina

1. Meso ribe in sladko smetano do polovice zamrzni.
2. V tršem agregatnem stanju zmiksaj v gladko maso, dodaj šeri i začimbe.
3. Žafran služi predvsem za barvo.
4. Brancinovo meso loči od kosti in kože ter ga nareži na kose.
5. na blanširane blitvine liste namaži terino, nanjo položi brancinovo meso in zvij.
6. Za nekaj časa daj v hladilnik na zelo hladno temperaturo.