Aktivnost

 

Reportaže

Reportaže

Knjige

Knjige

Ha, vrtnarim

Ha, vrtnarim

Male recepture za velike mojstre

Male recepture za velike mojstre

Nasveti vse sorte

Nasveti vse sorte

Žur

Žur

Ribji cmoki v luštrekovi omaki
  • 1 smuč
  • 1 linj
  • 1 ščuka
  • kos rumene buče
  • 2 korenčka
  • sol, poper, muškatni orešček in malo curryja
  • 1 jajce
  • šop luštreka
  • šop peteršilja
  • 2 dl suhega belega vina
  • 1 žlica masla
  • 2 dl sladke smetane
  • sok limone

1.Linja in ščuko poširaj, smuča pusti surovega.
2.Ribam odstrani kožo, kosti in koščke zmelji na drobno.
3.Dodaj začimbe, jajce naribano bučo in korenje ter zamesi gladko maso.
4.Oblikuj kroglice in jih kuhaj v ribji juhi ali vsaj vodi z jušno zelenjavo.
5.V malo te vode vlij vino, dodaj luštrek, peteršilj in ostalo ter pokuhaj.
6.Zmiksaj in dodaj sladko smetano in maslo ter limonin sok.
7.Omako vlij na krožnik in nanjo položi cmoke.