Aktivnost

 

Reportaže

Reportaže

Knjige

Knjige

Ha, vrtnarim

Ha, vrtnarim

Male recepture za velike mojstre

Male recepture za velike mojstre

Nasveti vse sorte

Nasveti vse sorte

Žur

Žur

rak v zelenjavni omaki

 
  • 1 kg škampov ali kozic
  • 1 čajna žlička kumine
  • oljčno olje
  • timijan
  • čebula
  • por
  • steblo zelene
  • 2 paradižnika
  • 1 lovorjev list
  • 1 strok česna
  • 10 zrn belega popra
  • malo suhega belega vina
  • 1 žlica masla
 

1.Rake kuhaj v vodi s kumino cca 6 minut.
2.Nato jih na hitro popeči v oljčnem olju s timijanovo vejico.
3.Na oljčnem olju prepraži nasekljano zelenjavo in jo duši približno 15 minut.
4.Dodaj maslo in pečene rake ter pusti, da se okusi navzamejo.