Aktivnost

 

Reportaže

Reportaže

Knjige

Knjige

Ha, vrtnarim

Ha, vrtnarim

Male recepture za velike mojstre

Male recepture za velike mojstre

Nasveti vse sorte

Nasveti vse sorte

Žur

Žur

Postrvji zvitki s penečo omako
  • vlečeno testo
  • špinačni listi ali listi blitve
  • 2 postrvi
  • 1 lonček smetane
  • 1 jajce
  • sol, poper, limona
  • rumeno in rdeče korenje
  • mlada bučka
  • ribja osnova
  • 3 dl šampanjca
  • 1 žlica masla
  • pol lončka sladke smetane
  • pol lončka kisle smetane

1.Postrvi filiraj in nareži na koščke.
2.Te zmešaj s smetano in jajcem.
3.Pripravi testo in nanj položi blanširane špinačne liste.
4.Zelenjavo nareži na palčke.
5.na špinačo položi ribje koščke, začini in potresi z zelenjavo.
6.Testo previdno zavij in peči cca 15 min na 220 stopinj.
7.Ribjo osnovo, šampanjec in maslo zavri, dodaj smetano in začimbe.
8.Rahlo zgoščeno prelij preko pečenih zvitkov.