Aktivnost

 

Reportaže

Reportaže

Knjige

Knjige

Ha, vrtnarim

Ha, vrtnarim

Male recepture za velike mojstre

Male recepture za velike mojstre

Nasveti vse sorte

Nasveti vse sorte

Žur

Žur

Linj in smuč na zeljni postelji
  • pol glave mladega ali kitajskega zelja
  • 2 srednje veliki čebuli
  • 1 strok česna
  • 1 rumena paprika
  • 1 žlica masla
  • 1 žlica sladkorja
  • 4 žličke sladke paprike v prahu
  • 1 dl goveje juhe ali jušne osnove
  • 2 paradižnika
  • 1 lovorjev list
  • ščepec kumine, popra
  • 4 žlice kisle smetane

1.Na maslu prepraži zelje in ga sladkaj.
2.Dodaj ostalo zelenjavo in zalij z juho.
3.Duši vse skupaj ne več, kot 10 minut, da zelenjava ohrani strukturo.
4.Dodaj začimbe.
5.Ribe očisti, sfiliraj in kose položi na zelenjavo, ki so jo daj v pekač.
6.Na nizki temperaturi peči cca 20 minut, da se poduši.
7.Ob postrežbi dodaj hladno kislo smetano.