Aktivnost

 

Reportaže

Reportaže

Knjige

Knjige

Ha, vrtnarim

Ha, vrtnarim

Male recepture za velike mojstre

Male recepture za velike mojstre

Nasveti vse sorte

Nasveti vse sorte

Žur

Žur

Krap v zeleni omaki
  • 2 krapa
  • sol, kis, poprova zrna
  • pol čebule
  • pol pora
  • steblo zelene
  • lovorov list
  • 10 dag peteršilja
  • 120 g kislih kumaric
  • 10 kaper
  • 2 inčuna
  • 1 velika šalotka
  • 2 žlici rdečega vina
  • 1 dl oljčnega olja
  • 2 žlici kisa
  • sol, poper

1.Krapa očisti in ga za 1 dan postavi v mrzlo vodo, da bo meso bolj čvrsto.
2.Nato ga skuhaj skupaj z zelenjavo in začimbami v vodi 10 minut.
3.Zmiksaj peteršilj, kumarice in ostale sestavine za omako.
4.Kuhanem krapu odstrani kožo in kose prelij z omako.