Aktivnost

 

Reportaže

Reportaže

Knjige

Knjige

Ha, vrtnarim

Ha, vrtnarim

Male recepture za velike mojstre

Male recepture za velike mojstre

Nasveti vse sorte

Nasveti vse sorte

Žur

Žur

Krap v črni omaki
  • 1 krap
  • peteršilj
  • zelena
  • korenček
  • čebula
  • česen
  • lovorjev list
  • rožmarin
  • žajbelj
  • pehtran
  • limonina lupina
  • piment
  • klinčki
  • jetrca
  • 1 medenjak
  • malo vina ali limoninega soka
  • sol

1.Krapu odreži glavo, plavuti ter telo razkosaj na 4 cm debele trakove.
2.V kozico daj malo masti, peteršilj, zeleno, korenček, čebulo, česen, lovor, rožmarin, žajbelj, pehtran, limonino lupinico, piment in klinček.
3.Dodaj plavuti in glavo ter prelij z nekaj žlicami vina.
4.Pari nekaj časa, potem odlij mast ter dodaj žlico moke.
5.Kose ribe poberi iz ponve in jih loči od kosti.
6.Zelenjavo še nekaj časa pokuhaj in dodaj meso, nastrgana jetra ter zdrobljen medenjak.
7.Če ni dovolj kislo, okisaj z vinom ali limono ter posoli.